Autismus

Autismus může postihnout 50 procent dětí, může za to glyfosát v komerčních produktech

Autismus může v blízké budoucnosti postihnout až 50 procent dětí, může za to kontaminace nebezpečného glyfosátu v komerčních produktech. Statistiky udávají, že je dnes každé jedno dítě z 68 diagnostikované jako autistické. Od roku 1975 se jedná o rapidní nárůst tohoto onemocnění, tvrdí američtí vědci, kteří disponují statistikou dětí ve Spojených státech. Statistiky dokonce uvádějí, že od roku 2014 stoupl počet nemocných dětí o 30%.

Autismus je tak rozšířený, že se mu začalo v posledních letech přezdívat novou chorobou civilizace. Přesnou příčinu tohoto onemocnění se však zatím nikomu nepodařilo objevit. K problému autismu, který se v dnešní době stále více rozšiřuje mezi dětmi, se vyjádřila doktorka Stephanie Seneffová z Massachusetts Institute of Technology ve Spojených státech.

Autismus může postihnout více než 50 procent dětí, choroba se v dnešní době rychle rozšiřuje

Na konferenci předložila Stephinie Seneffová jasné důkazy o tom, že je vzájemná souvislost mezi glyfosátem a narůstajícími případy autismu mezi dětmi. Tato látka se podle doktorky objevuje v několika komerčních produktech, které vyrábí americká společnost Monsanto. Ve své zveřejněné zprávě doktorka hovoří o nově využívaných hnojiv a pesticidů, které způsobují poškození mozku u novorozenců, jenž v budoucnosti může způsobit právě autistické onemocnění. K tomuto procesu mělo docházet podle doktorky již od roku 1990.

Zdroj: Hlavnespravy

Přejít nahoru