Arktický případ: USA nasadí na Aljašku celkem 52 stíhacích letounů F-35

„Plánuje se, že základna obdrží dvě letadla F-35A měsíčně po dodání prvního letadla. Očekává se, že do prosince 2021 bude v Eielsonu 54 letadel a 1300 lidí, “uvedl velení amerických leteckých sil.

V souladu s plánem přezbrojení nahradí stíhačky F-16 bojovníky F-35A.

Příjezd nových letadel byl pokryt velkou fanfárou za účasti senátorů, kongresmana Dona Younga a vysílán v televizi.

BulgarianMilitary.com dodává, že 20. dubna byl generálporučík David Krumm jmenován velitelem aljašské oblasti Severoamerické letecké obrany (NORAD) a amerického severního velení.

“Jste důvěryhodný vůdce, který úspěšně velil na všech úrovních. Ztělesňujete ducha válečníka a sloužíte jako vynikající příklad pro každého, kdo je pod vaší kontrolou, “řekl velitel NORAD Terrence J. O’Shaughnessy.

BugarianMilitary.com již oznámila přípravu stíhacích pilotů F-35A pro vojenské operace v Arktidě. V listopadu 2019 američtí piloti testovali Arktidovou soupravu na Aljašce, nové záchranné vybavení pro přežití při extrémně nízkých teplotách.

Několik testerů strávilo šest hodin ve speciální komoře při teplotách od -51 ° C do -65 ° C v zařízení z nové záchranné sady, která byla vyvinuta kvůli skutečnosti, že vybavení pro stíhačku F-16 nezapadalo do určené místo pod sedadlem F-35A.

Spací pytel naplněný dolů byl velmi objemný a pro soupravu F-35A bylo použito syntetické izolační vlákno Lamilite. Tento jedinečný materiál je vyplněn pončo a kalhoty, které lze upravit do spacáku.

Vyvinutá souprava pro přežití v drsných povětrnostních podmínkách na Aljašce byla vytvořena pro piloty F-35A, aby si udrželi svou životně důležitou aktivitu při teplotě 40 stupňů pod nulou.

Přejít nahoru