Válka v Sýrii: Ruské fregaty se připravují na zachycení stávky amerického námořnictva poblíž Sýrie

“Dne 7., 09, 10, 17, 21, 23 a 30, 2020, síly ruské námořní skupiny Středomoří plánují provádět intenzivní bojové výcvikové aktivity s praktickou střelbou a dělostřeleckou palbou v určených oblastech východní části východní části Středozemní moře. Zvýšená aktivita sil ruského námořnictva a relativní odlehlost jejich operací od syrského Tartuse je spojena mimo jiné s přítomností letadlové lodi USS Harryho S. Trumana a vícečlenné skupiny v těchto částech světa.“ řekl Aviapro pro Telegram.

Odborníci se domnívají, že tímto krokem ruská flotila zamýšlí prokázat Spojeným státům nejen kontrolu nad tímto regionem, ale také svou připravenost postavit se proti USA v případě, že by taková potřeba vznikla. Píše portál BulgarianMilitary.

“Ruské fregaty vyzbrojené řízenými střelami Caliber jsou vynikající ukázkou síly ruské flotily.” Americké AUG již nemohou vstoupit do Středozemního moře, aniž by poslaly svá letadla k předběžnému průzkumu, což zjevně naznačuje naprostý nedostatek zvládnutí situace, “uvádí odborník.

Přejít nahoru