Pentagon oficiálně vydal tři krátké klipy ze setkání amerických pilotů s tím, co nazývají „neidentifikované letecké jevy“ + VIDEO

Infračervená videa, natočená z letadel amerického námořnictva v letech 2004 a 2015, ukazovala „neidentifikovaný letecký jev“ (UAP), který je veřejnosti obecně znám pod svým starým názvem, neidentifikované létající objekty (UFO).

Je vidět, jak objekty procházejí oblohou nevysvětlitelným způsobem a při extrémně vysokých rychlostech. Dvě videa obsahují záznamy komunikace pilotů, kteří byli jasně šokován rychlostí neznámého letadla.

Ministerstvo obrany uvedlo, že vydává oficiální vydání „za účelem vyjasnění jakýchkoli mylných představ veřejnosti o tom, zda záběry, které cirkulují, byly skutečné, nebo zda k videím existuje více“.

Tento krok dostal zelenou po „důkladném průzkumu“, který prokázal, že jejich propuštění „neodhalí žádné citlivé schopnosti nebo systémy… a nezasahuje do žádného následného vyšetřování útoků na vzdušný prostor neidentifikovanými jevy,“ uvedla mluvčí Pentagonu Sue Goughová. Píše portál RT.

Tři videa UFO byla zveřejněna online mezi prosincem 2017 a březnem 2018 společností, kterou založil Tom DeLonge, člen punkové skupiny Blink-182, která je posedlá objevováním známek mimozemského života.

Pentagon provozoval utajovaný program ke studiu setkání UFO v letech 2007 až 2012, který prosadil nyní vysloužilý senátor Harry Reid (D-Nevada).

Přejít nahoru