Grécka vláda predáva ďalšie prístavy, aby mala peniaze na obranu vonkajšej hranice EÚ + VIDEO

Grécka pobrežná stráž a vojenské námorníctvo počas apríla dokázali zabrániť pokusu o vpadnutie migrantov na grécke ostrovy. Turecká armáda a polícia bola opäť organizovaná. Vláda poslala 2 flotily vojenských lodí, aby ich bránili Okrem toho všetkého musí mať grécke námorníctvo množstvo lodí na mori, aby zabránilo tureckým vojenským plavidlám narušeniu pobrežných vôd Grécka.

Výdavky gréckej vlády na ochranu vonkajších hraníc EÚ siahajú na miliardy eur. Dôkladná ochrana schengenskej hranice však zachraňuje všetky členské štáty a EÚ ako oveľa väčšie peniaze, ktoré by musela minúť, keby sa migranti podarilo dostať do EÚ – najmä do iných krajín ako Grécka, čo nie je ich konečným cieľom. Nehovoriac o škodách, ktoré migranti napáchajú v kriminalite v krajinách EÚ, do Vrátane tých najvážnejších ako vražda, znásilnenie, lúpež a obchodovanie s drogami.

EÚ si udržala skvelú prácu proti Grécku, ktoré odvádza skvelú prácu pri ochrane hraníc EÚ. Z rozpočtu EÚ bolo Grécku prisľúbených len 750 miliónov EUR na zvýšenie nákladov na bezpečnosť hraníc EÚ. Realisticky Gréci doteraz dostali polovicu. Platba je splatná na 2 splátky. Výška pomoci Grécku, ktorú EÚ pridelila na zvýšenie nákladov na stráž hraníc, je rozpačitá nízka. Ani zďaleka nie je dosť na pokrytie aj zvýšených nákladov. Prístup EÚ je hanebný, ak porovnáme peniaze poslané Grécku za prácu pre všetkých so sumou, ktorú EÚ zaplatí Turecku na migračné popáleniny. Po prvom pokuse o inváziu migrácie pôdy EÚ zvýšila platenie migračného požiaru z 6 na 9 miliárd eur ročne. To je dvanásťnásobok sumy, ktorú sľúbila Grécku. Zvýšenie požiaru bol štvornásobný v porovnaní s tým, čo EÚ poskytla Grécku za zvýšené náklady na bezpečnosť hraníc.

Na rokovaniach o migračnej kríze na grécko-tureckej hranici naša identita a demokracia (ID) frakcia (ID), ktorá pôsobí aj pre SPD, navrhla zastaviť platbu migrácie spáleného Turecka v Európskom parlamente. Napísal som si časť návrhu, kde sme chceli posunúť všetky peniaze, aby sme Grécku pomohli brániť hranice. Väčšina pro-bruselských poslancov zo socialistov, ľudových, OBNOVÝCH, zelených a GUE náš návrh odmiet

Teraz vychádzajú na povrch ostatné nechutné veci. Cieľom tejto politiky je dostať Grécko, aby migrantov pustilo do EÚ, alebo ju pokračovalo v rozkrádaní pod obuškom Bruselu. Z dôvodu výpadku daňových príjmov v súvislosti so zápalom pľúc súčasne so zvýšenými nákladmi na bezpečnosť hraníc sa Grécko nachádzalo vo finančnej tiesni. Veľmi potrebuje peniaze. Mohlo by vydávanie spoločných dlhopisov krajín eurozóny s názvom “eurobondy”. Grécko je stále pod finančným kuratelom tzv. Trojka (Medzinárodný menový fond, Európska komisia a Európska centrálna banka). Na zaplatenie rozpočtového kroku nemôže vydávať suverénne dlhopisy, ktoré by mohli byť portovať na finančných trhoch.

Grécku bolo v apríli umožnené vydávať mimoriadne dlhopisy, ktoré kúpila Európska centrálna banka (ECB) v apríli. Ale tieto peniaze išli úplne na boj proti COVID-19. Ak by Nemecko a Holandsko dovolili Eurobondovi, grécka vláda by si mohla požičať peniaze na zvýšené náklady na bezpečnosť Keď už EÚ prispela, hanebne málo. Teraz existuje ďalší dôvod, prečo Nemecko blokuje problematiku Eurobondu. Potvrdzuje sa, že nemecké firmy chcú okrádať štátny majetok krajín, ktoré ovplyvňuje COVID-19 Presne ako sa to stalo Grécku v “pomoci” EÚ z finančnej krízy v roku 2008. Aj vtedy bolo Grécko nútené predať väčšina ziskových podnikov v majetku štátu. Nemeckí prevádzkovatelia letiska prevzali ziskové letiská.

V prípade Grécka bude lúpež pokračovať aj počas krízy koronavírusu. Podľa gréckeho servera filoitexnisfilosofias.com vláda spustila projekt privatizácie v štyroch veľkých námorných prístavoch – Heraklion, Alexandroupolis, Volos a Igoumenitsa. Pretože jej nič iné nezostáva, aj keď jej vlastné obyvateľstvo sa táto privatizácia veľmi nepáči. S katastrofálnym dlhom, ktorý sa po ” pomoci EÚ ” pomoci EÚ v dlhovej kríze zvýšil na dvojnásobok, neumožňuje primeraný záujem o samotnú problematiku dlhopisov. To znamená, ak by ich uvoľnenie ” trojky Memorandum, ktoré predchádzajúca vláda bola nútená podpísať s Európskou komisiou ako súčasť EÚ ” pomoc ” pri dlhovej kríze núti Grécko udržať prebytok alebo aspoň vyrovnaný rozpočet a splácať pôžičky od EÚ a MMF. Až do ďalšieho storočia.

https://www.facebook.com/MUdrIDavid/videos/578889936166689/?t=0

Autor: Mudr. Ivan David

Přejít nahoru