Dramatické video: Pro-tureští bojovníci zaútočili na ruskou vojenskou hlídku v Sýrii. Exploze v přímem přenosu!

Momentálně neexistují žádné informace o tom, zda ruská armáda utrpěla, nicméně vzhledem k tomu, že výbuch byl dostatečně silný, mohly fragmenty dobře poškodit ruské vybavení a dokonce vést k úmrtím vojenského personálu.

Ruská strana v současné době k útoku nekomentuje, v souvislosti s níž neexistují žádné oficiální informace o materiálních škodách, zraněných a možných obětí.

S ohledem na radikální opatření přijatá pro-tureckými militanty může Rusko odmítnout splnit dohody dříve uzavřené s Tureckem, zejména proto, že to zdaleka není první otevřené ignorování militantů stávajících dohod. Píše portál Bulgarianmilitary.

Mělo by být objasněno, že o dva dny dříve teroristé zaútočili na pozice SAA a zabavili syrská obrněná vozidla, v reakci na které syrské jednotky zaútočily na pozice militantů pomocí letadel a dělostřelectva.

Pozadí

V únoru Turecko ztratilo nejméně 62 vojáků zabitých v Sýrii, bylo zraněno téměř 100 vojáků, byly zničeny desítky tureckých obrněných vozidel a sestřeleno více než deset robotů, včetně dronů. Washington opakovaně obvinil Moskvu z účasti na úmrtích tureckých vojáků, Rusko tato obvinění odmítá.

Začátkem března prezidenti Ruska a Turecka, Vladimir Putin a Recep Tayyip Erdogan, uzavřeli dohodu, podle níž v deidkalační zóně Idlibu vstoupilo v platnost příměří.

Syrský prezident Bashar al-Assad později prohlásil, že pokud americká a turecká armáda neopustí zemi, bude moci Damašek použít sílu.

Přejít nahoru