Napětí roste: Sýrie je připravena použít upgradované MiG-29 k sestřelení izraelských F-16

„V sobotu obdržela Syrská arabská vzdušná síla (SyAAF) novou dávku letadel MiG-29, která byla nedávno upravena v Rusku, než byla převedena na leteckou základnu Khmeimim v jihozápadní Latakii. Podle syrského vojenského zdroje jsou tato letadla účinnější než jejich předchozí generace a prováděli své lety ze základny Khmeimim na vojenská letiště v celé zemi, “řekl agentuře AMN zdroj SAA.

Podle publikace AMN vyžaduje povaha konfliktů a válek v regionu, regionálních a globálních problémech vzhledem k problémům terorismu a energetické bezpečnosti ve světě, aby vůdci Ruska a Sýrie usilovali o koordinaci na vysoké úrovni , který podporuje koalici proti terorismu a primárně podporuje konfrontaci globálních hegemonických sil, které usilují o kontrolu přenosových vedení moci a bohatství. Píše portál Bulgarianmilitary.

„Všechny země regionu by měly zvýšit úroveň účinnosti, koordinace a strategií spolupráce v rámci dosažení geopolitických cílů v regionu a řešení problémů. Tato podpora nejen zajistí rovnováhu zastrašování, ale také přidá novou hodnotu schopnosti syrských ozbrojených sil bojovat proti terorismu a dát přednost ve střelbě a přesnosti, “uvedl vojenský expert AMN.

Přejít nahoru