Střely nepřátelských raket byly odrazeny ruským systémem protivzdušné obrany S-400

„Cvičení pro odpuzování leteckých útoků protivzdušné obrany zahrnují týmy protiletadlových raketových systémů S-400 a odpalovacích raket typu Pantsir-S1 raketových / kulometů vzdušné obrany velké jednotky a také námořního letectví letadlo,“ uvedla tisková kancelář.

Během plánovaných opatření pracovníci provádějí odhalování, zachycování a odstraňování pomyslných leteckých cílů simulujících vetřelce vzdušného prostoru, jakož i stínění vzdušných hranic a jednotek nacházejících se v Kaliningradské oblasti.

Podle prohlášení bombardéry Sukhoi Su-24, stíhačky Su-27, stíhací bombardéry Su-30SM a také bezpilotní vzdušná vozidla simulují hypotetického nepřítele ve cvičení. Píše portál Bulgarianmilitary.

Současně radiotechnický personál jednotek protivzdušné obrany flotily vybavený pokročilými radarovými stanicemi a systémy C4I plní postupy v požadovaných časových limitech pro rozmístění radarů, detekci leteckých cílů a vydávání údajů na velitelská stanoviště protiletadlových raket jednotky vyzbrojené nosnými raketami S-400, uvedla tisková kancelář.

Přejít nahoru