Průlom v Egyptě: Mýtické město faraona se našlo pod Nilem „dokonale zachovalé“ + VIDEO

Město zmínilo mnoho kronikářů ve starověku, včetně Herodota, o nichž bylo řečeno, že během trojské války navštívili mýtické řecké legendy Alexandra a Heleny z Tróje. Po útěku ze žárlivého Menelause hledali útočiště před faraonem, ale Thonis, strážce u vchodu do Nilu, byl odmítnut.

Až do chvíle, kdy se matematik Franck Goddio stal závislým na možnosti jeho nalezení, bylo odhaleno během dokumentárního filmu „Egypt: A Sunken City“ na Amazonu Prime.

Dokument 2012 odhalil: „U pobřeží Egypta, severovýchodně od Alexandrie, sedm kilometrů daleko, se říkalo, že pod hladinou vody se skrývá obrovské tajemství.”

“Tohle byla delta Nilu, posetá ostrovy, ale za posledních 2000 let tyto ostrovy záhadně zmizely.”

“Starověké texty, které zůstávají, mluví o místě zvaném Heracleion a také o místě zvaném Thonis.”

“Francouz Franck Goddio poprvé narazil na toto tajemství asi před 30 lety, setkal se s archeologem, který mu řekl, že v Abu Qir Bay mohou být potopená města.”

Série pokračovala v podrobnostech o tom, jak se poprvé objevily důkazy o tomto starověkém městě během 2. světové války, ale trvalo několik let, než Goddio našel nějakou fyzickou stopu. Píše portál Express.co.uk.

Dodal: „Pilot ve čtyřicátých letech popsal, když viděl podivné tvary, když létal nad oblastí, ale zdá se, že nikdo nemal zájem.

“Goddio se zaměřuje na své silné stránky jako matematik a statistik, tráví dny před svým laptopem a vidí tajemství jako vypočítatelný matematický problém.”

Přejít nahoru