Neuvěřitelné: Viroložka, která uprchla z Číny, říká, že Peking lže o COVID – a má důkazy, které to dokazují. Jaké je pozadí?

Dr. Li-Meng Yan, která dříve působila v Hongkongu, minulý pátek v britské talk show „Loose Women“ vysvětlila, že byla jednou z prvních čínských vědkyň, které provedly výzkum nového viru. Tvrdila, že čínská vláda, kterou ovládá Čínská komunistická strana, lže světu o původu COVID-19. Informuje portál The Blaze.

Oficiálně čínská vláda tvrdí, že virus pochází z mokrého trhu ve Wu-chanu. Yan však toto tvrzení nazvala „kouřovou clonou“ – a řekla, že virus ve skutečnosti pochází z nechvalně známé biologické laboratoře Wuhan.

„Pochází z laboratoře – laboratoř ve Wu-chanu a tahle laboratoř je řízena čínskou vládou,“ řekla Yan.

Yan, která je držitelkou MD i PhD, uvedla, že informace o viru získala od čínského CDC a místních lékařů v Číně.

Yan ve skutečnosti „Loose Women (její přezdívka, Stracená Žena)“ řekla, že brzy zveřejní „všechny vědecké důkazy“, které musí dokázat, že komunistická Čína odpovídá za pandemii COVID-19.

„Sekvence genomu je jako náš lidský otisk prstu,“ řekl Yan o důkazu. „Takže na základě toho můžeš tyto věci identifikovat. Využívám důkazy… abych lidem řekla, proč to přišlo z čínské laboratoře, proč to dokázali jedině oni.“

„Všichni, i když nemáte žádné znalosti biologie, můžete si je přečíst a sami si je můžete ověřit, identifikovat a ověřit,“ pokračovala. „To je zásadní věc, abychom poznali původ viru. Pokud ne, nemůžeme ho překonat – bude to život ohrožující pro všechny živé.“

Jaké je pozadí?

Yan na začátku letošního roku pro Fox News řekla, že v dubnu uprchla do Spojených států, protože byla umlčena jejími nadřízenými na hongkongské škole veřejného zdraví. Yan řekla, že chce „předat poselství pravdy COVID.“

Yan konkrétně uvedla, že se pokoušela varovat před přenosem z člověka na člověka, což čínská vláda zpočátku popírala, ale její nadřízení ji ignorovali.

Yan pro Fox News řekla, že 16. ledna ji její nadřízený varoval, aby „mlčela a byla opatrná“.

„Jak mě už dříve varoval,‚ nedotýkejte se červené čáry, ‘“vysvětlila Yan. „Dostaneme se do potíží a zmizíme.“

Přejít nahoru