Bývalý šéf Pentagonu: Hrozí nám jaderná válka

Bývalý šéf Pentagonu William Perry varuje celý svět. V blízké době nám hrozí jaderná válka. Podle Williama Perryho tato situace o jaderné válce může nastat již v letošním roce. Podle bývalého šéfa Pentagonu v dnešních dnech čelíme jaderným hrozbám, které se mohou každým okamžikem zvrtnout do konfliktu světových rozměrů, který bude znamenat světovou jadernou válku.

Vždy když Jsem každý den vcházel do analytického centra, myslel jsem, že je to můj poslední den na tomto světě

Samotný William Perry se dokázal zviditelnit již během Studené války, během které se podílel na zdokonalování nukleárních zbraní, jenž vlastnila americká armáda. Tento muž dokonce vydal knihu, ve které popisuje svoji tajnou cestu do Washingtonu, odkud měl zkoumat tajné nukleární zbraně, kterými Sovětský svaz disponoval na Kubě.

Bývalý šéf Pentagonu William Perry varuje svět před hrozbou: Hrozí nám jaderná válka, možná i letos

V této souvislosti také William Perry vládě USA doporučil, aby upustila od podzemních mezikontinentálních raket a měla se začít spoléhat na bombardéry a rakety, které se nacházejí v ponorkách. Perry také vyslovil svůj jasný nesouhlas s dalším vývojem křídlatých jaderných raket. William Perry se cítí zodpovědně za vývoj jaderných zbraní a podle jeho slov hodlá tomuto vývoji zabránit, jelikož tyto zbraně ohrožují životy nespočtu lidí.

Přejít nahoru