FED oznámil, že končí s papírovými penězi a velkým odběratelům bankovek a mincí oznámil, že pro rok 2020 už nepřijímá objednávky na tisk nových dolarových bankovek

V Spojených štátoch došlo k najhoršiemu. Americký FED začal veľkým odberateľom papierových bankoviek a mincí rozosielať v posledných hodinách oznámenie, že prestáva tlačiť a raziť nové bankovky a mince v dôsledku pandémie COVID-19.

Prvý signál, že sa niečo deje, sa objavil už začiatkom leta, keď maloobchodníci začali hlásiť, že nemajú k dispozícii mince a nemajú tak z čoho vydávať klientom. Americký FED oznámil, že v dôsledku COVID-19 sa zastavil dodávateľský reťazec niklu, medi a ďalších materiálov potrebných pre razbu mincí, a preto mnoho obchodníkov prestalo prijímať hotovosť, pretože nemali drobné na vrátenie zákazníkom.

Situácia však eskaluje a dnešné informácie Infowars potvrdzujú, že COVID-19 je využívaný ako zámienka k zrušeniu hotovosti v USA a na prechod do éry bezhotovostnej spoločnosti, kedy sa peniaze budú môcť  jednoducho zmrazovať, suspendovať, anulovať, navyšovať, prevádzať, a to bez súhlasu majiteľa účtu a prostriedkov, ktoré na elektronickom účte má.

S každým zaplatením mobilom sa totiž prenášajú nielen informácie o vašej karte do terminálu, ale banka, Google či Apple a poskytovateľ platieb sa dozvie aj ďalšie tri údaje: Sériové číslo SIM karty, sériové číslo zariadenia telefónu IMEI a údaj o držiteľovi telefóne podľa jeho Google ID alebo Apple ID. Pomocou týchto údajov potom Google, Apple a banka môžu sledovať človeka 24 hodín denne, monitorovať jeho platobné návyky, ktoré možno potom skompilovať do XML súboru, vyexportovať a poslať ďalej, napr. niektorým orgánom, firmám, sociálnym sieťam, jednotlivcom, tajným službám atď. Ak človek nemá platobnú kartu v mobile, operátor, Google, Apple a ani banka sa k týmto údajom tak ľahko nedostanú, teda rozhodne nie tak ľahko a už vôbec nie v jednom jedinom XML súbore.

https://www.youtube.com/watch?v=AxUnEJzfCls&feature=youtu.be

zdroj: prehladsprav.sk

Přejít nahoru