Objevil Sovětský svaz mimozemšťany v nejhlubším jezeře světa? + VIDEO

Z jakého důvodu byla tato důležitá data po dlouhou dobu utajena?

Historik Richard Dolan vypráví: „V Sovětském svazu před rokem 1992 za totalitního režimu se o UFO a USO nesmělo mluvit. O tomto tématu bylo mnoho dat utajeno. Až s koncem Sovětského svazu došlo k uvolnění některých dokumentů. Jeden z nich se týká nedatovaného záznamu z ponorky v jižním Pacifiku. Tato plně vyzbrojená ruská ponorka se v hloubce zhruba 260 metrů setkala s formací objektů, které vypadaly jako mimozemské lodě. Neznámé objekty zachytil sonar, pohybovaly se přímo k ponorce neuvěřitelnou rychlostí – více než 265 mil za hodinu.“

„Toto bylo velmi znepokojující i pro perfektně vycvičenou vojenskou posádku. S něčím takovým se nikdy předtím nesetkali,“ říká Nick Pope, který působil na britském ministerstvu obrany v letech 1985-2006.

Šlo o šest objektů ve tvaru disku, jejich rychlost se zvyšovala s tím, jak se blížily k ponorce.

Výzkumnice UFO Erika Lukes komentuje: „Jejich rychlost byla neuvěřitelná, ale jakmile si jich ponorka všimla a zpomalila, tyto objekty udělaly to samé. Napodobovaly to, co dělala ponorka.“

Ruská posádka byla nejprve šokována, poté rychle obsadila bojové pozice. Kapitán se obával bezprostředně hrozící srážky, vyhodnotil, že loď je předmětem útoku a nařídil nouzové vynoření.

Když se ponorka konečně dostala nad hladinu a těsně se tak vyhnula srážce, stalo se opět něco zarážejícího – periskopem bylo vidět, jak šest objektů vyletělo z vody a vzlétlo vzhůru absurdně velkou rychlostí.

„Můžeme jen spekulovat o tom, zda se objekty pokoušely ponorku napadnout, nebo se jen bránily v momentě, kdy byly posádkou zaznamenány,“ říká Nick Pope.

více info na: zpravy.dt24.cz

Přejít nahoru