Astronomové možná detekovali první rádiový signál z exoplanety + VIDEO

Poklesy úrovně světla hvězdy mohou prozradit přítomnost obíhajících planet – a nyní astronomové učinili první kroky k tomu, aby pomocí pozorování radiového vyzařování odhalili nová exoplanetární tajemství.

„Pozorování rádiové emise planetární polární záře je nejslibnější metodou detekce exoplanetárních magnetických polí,“ vysvětlil astronom Cornell University Jake Turner a kolegové ve svém novém článku, „jehož znalost poskytne cenný pohled na vnitřní strukturu planety, únik atmosféry a obyvatelnost. “

Když hvězdné větrem nabité částice proudící z hostitelské hvězdy zasáhnou magnetické pole planety, lze její změnu rychlosti detekovat jako výrazné variace rádiových emisí, statisticky popsané jako „bursty“. Píše portál ScienceAlert.

Zemské magnetické pole tryská a skřípá jako mimozemští ptáci, protože přenáší sluneční větry. Podobné výkřiky jsme také slyšeli z jiných planet v naší sluneční soustavě.

Před několika lety tým vytvořil právě tento program plynovodu BOREALIS. Testovali to na Jupiteru a poté vypočítali, jak by vypadaly rádiové emise Jupitera, pokud by byly mnohem dál.

Přejít nahoru