Věděli jste, že vodka vám může zachránit život? Přečtěte si, o jaké situace může jít

Rozmrazovač
Najčastejšie sa vodka používa pri rozmrazovaní kovových predmetov, ktoré sú pri mínusovej teplote spojené k sebe. Informuje o tom portál rg.ru.

Ak sa vám niekedy nedarí otvoriť dvere kľúčom od auta, vyskúšajte nastriekať alkohol do vložky zámku za použitia injekčnej striekačky. Pokiaľ tento postup niekoľkokrát zopakujete, vaše šance na otvorenie sa zvyšujú.

Tekutina s obsahom alkoholu vám môže pomôcť aj v prípade, keď potrebujete otvoriť strešné okno, alebo kryt od palivovej nádrže. V tomto prípade treba bohato poliať okienko alebo kryt.

Náhrada nemrznúcej zmesi
Zabudnutá fľaštička vodky môže byť nezameniteľným pomocníkom, keď zistíte, že nemáte kvapalinu do ostrekovačov a nemáte možnosť kúpiť novú. Vodku môžete tiež pridať do nádržky s touto zmrznutou kvapalinou.

 

Dezinfekcia
Vodka môže byť skvelým pomocníkom pri čistení mastných a špinavých častí interiéru auta, alebo svetiel. Môžete ju tiež použiť na umývanie zašpinených okien. Jednoducho nalejte trochu vodky na vreckovku alebo handru a utrite povrch. Výhodou je, že sa okná nebudú zahmlievať.

 

Antibakteriálny prostriedok
V období pandémie sa alkohol premieňa na jednoduché antiseptikum. Najlepšie je naliať alkohol do nádobky s rozprašovačom a používať ho na dezinfekciu rúk, kľučiek, volantu aj iných častí interiéru automobilu.

 

Vie zahriať!
Pozor! Nemá sa na mysli len jej konzumáciu. Predstavte si situáciu, keď sa váš automobil pokazil ďaleko od ľudských obydlí. Ak vám nedôjde benzín a motor beží, všetko je v poriadku. Avšak v situácii, keď nemôžete naštartovať a pomoc je ďaleko, môžete si pomocou alkoholu ohriať ruky aj nohy. Alkohol sa môže hodiť aj v prípadoch, keby ste sa rozhodli založiť oheň. So založením ohňa vám pomôže nielen vodka, ale aj benzín z nádrže.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru