Vojna na Facebooku: Matovič zablokoval Chmelára kvôli jeho komentáru v ktorom píše, že premiér potrebuje odbornú pomoc

„Raz to muselo prísť,“ napísal na začiatok Chmelár.

Pokračoval s tým, že premiér Matovič ho zablokoval na svojom profile kvôli tomu, že mu okomentoval jeho najnovší status. V ňom Matovič totiž písal o bláznoch v súvislosti s covidovou situáciou.

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10221052438393099

„Keď som na jar tvrdošijne tvrdil, že ak budeme chrániť zdravie a životy, ochránime rovnako aj ekonomiku, bol som za blázna. Elity zbožňovali názory, že ekonomiku vraždím … „napísal Matovič vo svojom príspevku.
Pokračoval s tým, že keď prišiel s nápadom plošného testovania AG testmi, elity sa pustili do „mimoriadneho hejtu“, keďže podľa nich to nie je dobrý nápad a nepôjde to zorganizovať.

„Vraj sa viac ľudí nakazí, ako ich zachránime … Do poslednej chvíle elity miesto pomoci bojovali proti a ja som bol za blázna … testovanie bolo veľkým úspechom a zachránili sme tisícky životov. Elity opäť mlčali, „uviedol.
Následne opäť zmieňuje situáciu s plošným testovaním v Rakúsku, kde po prvom dobrovoľnom plošnom testovaní nasleduje druhé, už nedobrovoľné.

„Keď kolega pred troma týždňami burcoval za otvorenie všetkých barov a reštaurácií, elity ho na rukách nosili. Zbytočne som hovoril, že nám začnú čoskoro čísla opäť rásť a niečo také by spôsobilo na Slovensku katastrofu, bol som, ako inak, za blázna, „dodal.

„Nuž, žijeme v dobe, keď tí, čo pravdu majú a na životoch im záleží, sú blázni … a tí, pre ktorých život starca a chorého človeka nemá žiadnu cenu, hrdinovia. V takej dobe radšej bláznom zostanem. Buď bláznom prosím aj ty!“ Vyzval Matovič.
Matovič blokuje
A práve tento príspevok okomentoval Matovičovi analytik Eduard Chmelár. Ako uviedol vo svojom príspevku, napísal mu tam nasledujúci komentár: „Vy ste beznádejný prípad. Nevydržíte ani niekoľko hodín, bez toho aby ste niekoho urážali, blúznili a vymýšľali si. Ešte včera ste ľudí pokorne prosili, aby Vám pomohli. Dnes ste to už opäť Vy a pomoc celkom určite potrebujete – ale odbornú,“ nešetril slovami Chmelár.
To sa však zrejme nepáčilo slovenskému premiérovi, keďže sa uchýlil k tomu, že ho jednoducho zablokoval.

„Nijako zvlášť to neriešim. Chápem, že sa to dotklo jeho ega a každý má právo budovať si na sociálnej sieti komunitu, akú chce. Rád by som len povedal, že to nič nemení na tom, čo som povedal včera, keď som sa ho zastal. Zostaňme ľuďmi a nebuďme ako on. Čo nechceš, aby robili tebe, nerob ani Ty iným – to nie je len vianočné posolstvo, ale univerzálne mravné dedičstvo, ktoré je prítomné v pätnástich najväčších náboženstvách sveta,“ dodal záverom Chmelár.

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/posts/3851218171576713

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru