Migranti v Nemecku napadli dôchodcov + VIDEO

Incident sa stal v metre v smere zo stanice Sendlinger Tor na stanicu Munich City Center. Celý útok nahral na mobilný telefón Mníchovčan Tom Roth, ktorý video nahral na Facebook. Video má menej ako minútu a je na ňom vidieť, ako niekoľko mladých arabsky vyzerajúcich mužov zaútočí na dvoch starších Nemcov, ktorí niekoľko sekúnd predtým prišli na pomoc mladej žene prenasledovanej tou istou skupinkou mužov.

Skupinka mužov najprv Nemcov chytila za ruky a urážala ich slovne, následne mladý útočník kopol jedného z mužov a potom ho chytil za krk zozadu. Ostatní útočníci sa uistili, že nikto z cestujúcich nemôže zasiahnuť tým, že ich obkľúčili. Druhého nemeckého muža zdrapil iný zo skupiny mužov.

Podľa autora záberu Tom Roth incident vypukol potom, čo mladá žena odmietala jedného z migrantov, ktorý ju oslovil v angličtine a položil jej ruku na chrbát. Po odmietnutí udrel mladík do okna z celej sily, aby vyjadril svoju nespokojnosť. Vtedy jeden zo starších mužov požiadal mladíka, aby sa správal slušne.

Migrant, ktorý mal na sebe hnedé sako, konal agresívne, pohladil hlavu jedného zo starších mužov, ktorý okamžite vstal. Potom aj ostatní cestujúci žiadali migrantov o slušné správanie. Akonáhle vlak dorazil na stanicu, Tom Roth zavolal políciu, ale policajti povedali, že nie je nič, čo by mohli robiť.

Incident v Mníchove je len jeden z mnohých v sérii konfliktov medzi Nemcami a migrantmi, ktorí sa hromadne dostávajú do Európy.

Přejít nahoru