Velká Británie uvažuje o zákazu Donalda Trumpa

Velká Británie v čele s Davidem Cameronem uvažuje o zákazu uchazeče o prezidentské křeslo v USA Dolanda Trumpa. Přesněji se jedná o zákaz vstupu Donalda Trumpa na území Velké Británie, se kterým souhlasila při nedávné petici velká část obyvatel. Mezi lidmi z Velké Británie kolovala petice, kterou podepsalo celkem 565.000 občanů, kteří tak dávají najevo svůj názor na kandidáta pro prezidentské křeslo Spojených států.

Pokud někdo překáží veřejnému blahu, můžeme mu zajistit zákaz vstupu do země

Hlavním důvodem pro obyvatele Británie na založení této petice je chování Donalda Trumpa, které je podle veřejnosti nevhodné. O tomto zákazu vstupu Trumpa na území Velké Británie se už také vyjádřila Britská ministryně zahraničí, která situaci komentuje tak, že je vláda ochotna vyloučit některé osoby ze vstupu na území Británie, pokud jejich chování překáží veřejnému blahu.

Velká Británie zvažuje zřízení zákazu vstupu pro Donalda Trumpa. Petici podepsalo půl milionu obyvatel

Ministryně prohlásila, že tohoto zákazu vstupu využije, pokud bude předloženo dostatek podložených důkazů, proč by měl být zákaz vstupu na území Velké Británie vystaven. Donald Trump způsobil vlnu kontroverze, když v souvislosti s uprchlickou krizí prohlásil, že po svém zvolení zakáže vstup všem muslimům na území Spojených států. V této souvislosti požadují obyvatelé Británie zavedení tohoto zákazu pro Trumpa.

Foto: Ilya B. Mirman / Shutterstock.com

Přejít nahoru