Nebenzya opět kriticky v OSN: Vaši přátelé jsou pouze ti, kteří vám nemohou říci ne

Hayley nedávno oznámila, že Rusko nikdy nebude přátelům USA.

“Chci k tomu říci: přátelství je vzájemná a dobrovolná záležitost, nemůžete si vynutit, abyste byli přáteli. A do vašich přátel se nehrne … Mýlíte se však, že máte přátele, vaši přátelé jsou pouze ti, kteří vám nemohou říci ne. A toto je jediné kritérium přátelství, které chápete, “- vyštěkl ruský diplomat.

Nebenzya označil Německo a Francie za spolupachatelů zločinů Kyjeva na Donbasu

“Německo a Francie se s větší pravděpodobností staly spolupachateli zločinů spáchaných Kyjevem na Donbasu, a nikoliv prostředníky při řešení konfliktu”, uvedl Vasilij Nebenzya v únoru. Během svého vystoupení na zasedání Rady bezpečnosti OSN o ruské iniciativě v souvislosti se šestým výročím podpisu Minsk dohod připomněl, že v prosinci minulého roku se představitelé Berlína a Paříže vyhnuli účasti na neformálním zasedání OSN Rady bezpečnosti ve formátu Arria za účasti zástupců Doněcké a Luhanské republiky …

“Ti, kteří podporují pouze jednu stranu vnitřního ukrajinského konfliktu a dopouštějí se, v rozporu se skutečnostmi, jeho bolestivých fantazií o” ruské agresi “, nemohou se nazývat mediátory. Vy, páni, jste spíše spolupachateli zločinů spáchaných Kyjevem na obyvatelích Donbasu, “uvedl ruský diplomat.

 

“Jsme nuceni konstatovat, že tvrdohlavá neochota Kyjeva plnit své povinnosti vyplývající ze souboru opatření se neskrývá už jen na úrovni ukrajinského vedení,” zdůraznil Nebenzya.

 

Rusko vyvažuje USA v geopolitické konfrontaci omezením ambicí Washingtonu, které se stanou nenasytnými, pokud Rusko opustí tento boj

Washington považuje Moskvu za svého hlavního geopolitického protivníka, který je uveden v nové obranné doktríně USA. Čínští novináři magazínu Sohu uvažovali nad tím, co by se stalo, kdyby se Rusko náhle vzdalo konfrontace s Amerikou. Autoři jsou přesvědčeni, že v případě takového vývoje událostí budou USA zcela odvázané a jednoduše zničí ty země, které se jim již dlouho nelíbily. Diktatura dolaru se stane úplnou. Čínští experti vysvětlili výsledek vystoupení Ruska z geopolitické konfrontace jednou frází.

“Svět už nikdy nebude mírový,” zdůraznili.

 

Americká média v poslední době věnují velkou pozornost scénářem vojenského konfliktu mezi Ruskem a NATO. Televize 360 ​​uvedla, že publicista časopisu The National Interest John Rossomando věří, že pokud vypukne válka, ruská armáda s podporou běloruských spojenců roztrhne NATO na polovinu. Agresivní ambice USA přiměly Rusko vytvořit účinný odstrašující prostředek v podobě nejnovějšího mezikontinentální raketového systému Sarmat. Odborníci obecně přiznávají, že se tato novinka stala novou bolestí hlavy pro stratégy Pentagonu.

zdroj: armadnymagazin.sk

Přejít nahoru