Incident s nákupem Sputniku V strhl politikům v EU masky, tvrdí Paroubek.

Epidemiologická situace na Slovensku odráží to, co se děje v Česku. Čelíme stejným hrozbám a z vládního konfliktu, spojeného s iniciativou slovenského premiéra Igora Matoviče objednat ruskou vakcínu, by se čeští politici měli poučit a učinit správné rozhodnutí. Jaké? O tom píše na blogu na serveru Aktuálně.cz bývalý předseda vlády Jiří Paroubek.

I když na slovenského premiéra Igora Matoviče se teď valí výtky a kritika ze všech koutů světa, bývalý český premiér Jiří Paroubek ho však přesto ve svém příspěvku chválí.

Slovenský premiér Igor Matovič, kterého jsem měl až doteď za třtinu ve větru se klátící, se pochlapil,” komentoval Paroubek vážnou politickou krizi na Slovensku.

Podle něj se totiž slovenský premiér rozhodl řešit věci zásadně. “Jde mu, podobně jako českému prezidentu Zemanovi (v zákrytu za ním i premiéru Babišovi), o zdraví a životy občanů,” poznamenat. V této souvislosti porovnal Matoviče se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou, která si doteď “hrála na velkou přítelkyni lidu”.

Teď každý vidí, že paní prezidentka na lidi kašle, a to zvysoka. Příjemnější jí jsou pochvaly západoevropských a amerických rusožroutů, jimž dává přednost před zájmy vlastního obyvatelstva,” uvedl Paroubek k postoji prezidentky, ohledně nákupu ruské vakcíny Sputnik V.

Zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru