Japonci jsou zděšeni – jejich stíhačka během letu za ruským strojem rozpadávala

“Nejdříve ztratila kryt kokpitu. V důsledku toho letadlo téměř havarovalo. Ze stroje však za letu odpadávaly i další části. “Indikuje web avia.pro.

Předčasný konec stíhání
Potvrdilo se, že pokus japonského bojového letadla dostihnout ruské, měl velmi vážné důsledky. Protože během letu bolastrieška kokpitu doslova stržena ze stíhačky. To přimělo pilota naléhavě se vrátit na leteckou základnu. Experti se momentálně pokoušejí nejen zjistit okolnosti incidentu, ale pátrají i po samotné části stroje s hmotností 90 kilogramů a délkou asi jeden a půl metru.

Zatajují a lidé se ptají.
Japonské ministerstvo obrany odmítá incident jakkoli komentovat. Tamní média rozpoutali výbuch negativních reakcí mezi japonskými občany. Ptají se: “Proč potřebujeme vzdušné síly, pokud čínské letadla bez překážek vstupují do našeho vzdušného prostoru a pronásledování Rusů vede k tomu, že stíhačka téměř havaruje?” “Co se stane v opravdovém boji? ”

Je nejvyšší čas odepsat tyto zastaralé stroje, jinak budou Rusové schopni porazit Japonsko i bez jediného výstřelu. “Je třeba poznamenat, že zprávy o tom, že pronásledovali ruské vojenské letadlo, přinesly japonské média a potvrdila to i oficiální zpráva tamního ministerstva obrany, mluvící o zahraničním letadle.

Malá poznámka na margo těchto událostí. Jaké moderní a účinné stíhačky nakupuje slovenská armáda?

zdroj: hlavnydennik.sk

Přejít nahoru