SKUPINA vědců zcela ignoruje varování Stephena Hawkinga tím, že vysílala polohu Země mimozemšťanům

Dalekohled byl použit při hledání mimozemského života a v roce 1974 vyslal zprávu, aby prozkoumal všechny mimozemšťany.

V roce 2015 proslulý fyzik varoval před oslovováním mimozemského života, když vědci spustili Breakthrough Listen, což byl projekt v hodnotě 100 milionů dolarů, který byl zaměřen na hledání mimozemského života ve vesmíru.

Pan Hawking řekl: “Když se podíváte na historii, kontakt mezi lidmi a méně inteligentními organismy byl z jejich pohledu často katastrofální a setkání mezi civilizacemi s pokročilými a primitivními technologiemi dopadla špatně pro méně pokročilé.”

Varoval také, že mimozemšťané, kteří objeví signál, “nás [lidi] nemusí považovat za cennější, než vidíme bakterie”.

Jamilah Hah, výzkumná pracovnice zapojená do projektu BITG, však s panem Hawkingem nesouhlasí a poznamenává, že přínosy by mohly převážit potenciální rizika. Píše portál Express.co.uk.

Řekla Newsweeku: “Citát Stephena Hawkinga je naprosto inspirující a můj osobní závěr byl, že každý druh schopný pochopit a interpretovat naše poselství bude pravděpodobně stejně inteligentní, ne-li inteligentnější a ostražitější vůči naší existenci.

“Dokud se tedy ke kontaktu přistupuje s jasným znamením míru, lze předpokládat, že nadějné možnosti a objevy, které přicházejí spolu s komunikací, převažují nad rizikem.”

Přejít nahoru