Melina Abdullah a dva další vůdci Black Lives Matters údajně koupili dům v jižní Kalifornii za 6 milionů dolarů s darovaných prostředků

Tři vůdci hnutí za sociální spravedlnost – Patrisse Cullorsová, Alicia Garzaová a Melina Abdullahová – natočili loni v červnu video před “tajně koupeným” domem u příležitosti ročního výročí vraždy George Floyda, informoval newyorský časopis.

Cullorsová v té době uvedla, že byla týdny vzdálena od toho, aby byla v “režimu přežití” poté, co exkluzivní zpráva The Post v dubnu odhalila její nákup čtyř špičkových amerických domů za 3,2 milionu dolarů.

“Je to proto, že jsme mocní, protože vyhráváme,” řekla Cullorsová o tom, co charakterizovala jako útoky pravicových médií. “Je to proto, že ohrožujeme establishment, ohrožujeme bílou nadřazenost.”

Ale Cullors a její kolegové neodhalili žádné podrobnosti o luxusním domě, který je za nimi vidět ve videu – 6 500 čtverečních stop s více než šesti ložnicemi a koupelnami, krby, bazénem a parkovištěm pro více než 20 automobilů, podle seznamu nemovitostí citovaného časopisem.

Nemovitost byla zakoupena v říjnu 2020 s finančními prostředky, které byly dříve darovány nadaci Black Lives Matter Global Network Foundation, podle výbušné zprávy.

Sedmipokojovou rezidenci koupil muž jménem Dyane Pascall dva týdny poté, co BLMGNF obdržela od svého fiskálního sponzora 66,5 milionu dolarů. Pascall je finanční manažerkou společnosti Janaya a Patrisse Consulting – LLC provozované Cullorsem a jejím manželem Janaya Khanem, informoval New York Magazine.

Vlastnictví bylo poté převedeno během týdne na LLC v Delaware, což zajišťuje, že majitel nemovitosti nebude zveřejněn, podle zprávy.

Cullors, spoluzakladatel BLM, rezignoval v květnu na funkci výkonného ředitele skupiny uprostřed kritiky kvůli nákupu tří domů v oblasti Los Angeles a dalšího mimo Atlantu.

Nákup domu za téměř 6 milionů dolarů nebyl dříve hlášen a úředníci BLM se snažili udržet jeho existenci v tajnosti před novinářem, který se na transakci díval. Píše portál NYpost.

Organizace se pokusila “zabít” příběh o domě – který je interně označován jako “komplex” – zatímco jedno strategické memorandum údajně naznačovalo, že by mohl být použit jako “dům ovlivňovatelů”, kde se umělci mohou shromažďovat.

Rezidence byla zakoupena s úmyslem, aby sloužila jako “bydlení a studiový prostor” pro příjemce Black Joy Creators Fellowship, řekl člen představenstva BLMGNF Shalomyah Bowers časopisu v pátečním prohlášení.

Nadace “vždy plánovala” zveřejnit právní podání domova letos v květnu a neslouží jako osobní bydliště nikoho, řekl Bowers.

Prohlášení však nevysvětlilo, proč tam bylo během 17 měsíců vytvořeno jen málo obsahu, pokud to bylo ve skutečnosti zamýšleno jako kreativní prostor, podle zprávy.

Přejít nahoru