EU chce vytvořit tlak na 100 milionů neočkovaných občanů, aby se dali očkovat?

Jsem si jista, že ti, kdo se nenechali donutit, již nepodlehnou. V EU je asi 447 milionů obyvatel a něco přes 100 milionů občanů není očkováno vůbec nebo jen částečně (většinou jde o ty, kdo si dali první dávku a druhou již z různých důvodů odmítli). Nyní se v EU rozběhla diskuze, podle níž je třeba nejpozději do podzimu vytvořit tlak na 100 milionů rebelů. Ne, není to zanedbatelný počet, jak nám mnohdy lhala média i politici.

A to nevíme, kolik 3x očkovaných lidí si již rozmyslí nejen v EU plánovanou 4. injekci, ale i všechny následující (jenže těm již genové „jedy“ kolují v žilách). Nyní je tedy celkem jasné, proč EU plánuje vytvořit velký tlak na asi 100 milionů neočkovaných. Jde o příliš velkou kontrolní skupinu. A pokud by se ukázalo, že měl – jako dosud vždy – pravdu virolog Vanden Bossche, když prohlásil, že příští  podzim a zima bude období, kdy zemřou miliony očkovaných, pak je jednoduše zapotřebí kontrolní skupinu neočkovaných eliminovat. A to tak, že budou všichni – nebo alespoň drtivá většina – naočkováni.

Stále existuje 100 milionů Evropanů, kteří jsou neočkovaní nebo jen částečně očkovaní, uvedla eurokomisařka pro zdraví Stella Kyriakidesová na čtvrtečním zasedání výboru Covid při proslovu  k europoslancům.  „Není čas na odpočinek, je čas být připraven,“ řekla.

Kyriakidesová vyzvala členské státy EU, aby zvýšily proočkovanost a zavedly systémy dohledu v případě, že se objeví nová varianta nebo vlna.

Eurokomisařka dříve uvedla, že Evropská komise pracuje na „zastřešujícím doporučení“. „Je důležité, abychom rychle vypracovali společnou strategii. Musíme se připravit na příští zimu.“

Požádala členské státy, aby zvážily „řadu opatření“ zaměřených na přípravu a koordinaci v nadcházejících měsících. Není přesně jasné, o které „akce“ se jedná (že by povinné očkování nebo opětovné vyloučení neočkovaných z běžného života?).

Kyriakidesová uvedla, že se obává, že se každou chvíli může objevit nová varianta, která povede k „náhlému nárůstu počtu případů“.

zdroj

Přejít nahoru