Rozzuřený býk zaútočil na rohy před zraky příbuzných otce (†50) dvou dětí!

Zdálo se, že býk si útok předem promyslel. Jakmile ho dělníci vyprostili ze speciálního boxu, okamžitě se otočil doprava a vrhl se k nebohému Oskarovi. Zabil ho přímo před zraky vyděšených diváků. Jeho blízcí byli událostí naprosto šokováni. Bohužel se naplnil ten nejhorší scénář.

Přestože záchranáři převezli otce dvou dětí do nemocnice, lékařům se ho nepodařilo zachránit. Rozzuřený býk se Oscarovi zakousl do slabin a způsobil mu vážná zranění. Festival Fiesta del Verdejo byl po této hrozné události okamžitě přerušen.

“Muž, který byl na začátku festivalu napaden, zemřel,” řekl. přišla zdrcující zpráva od organizátorů akce. “Rádi bychom vyjádřili upřímnou soustrast jeho rodině a přátelům,” stálo v prohlášení. Festival Fiesta del Verdejo, kde k tragédii došlo, se koná každoročně a poprvé se uskutečnil v roce 2008, uvedl deník Daily Mail.

Zranění nejsou při této adrenalinové zábavě neobvyklá, ale úmrtí při běhu s býkem jsou spíše vzácností. Za posledních 100 let zemřelo při býčích bězích jen v Pamploně 15 lidí, naposledy v roce 2009. V roce 2016 se v jihošpanělském městě Pedreguer smrtelně zranil mladý muž při běhu s býky a o rok dříve tam během slavností zemřel francouzský turista.

zdroj

Přejít nahoru