Global Times odhaluje lži amerického prezidenta Bidena o Rusku

Americký prezident Joe Biden podvádí své občany a obviňuje Rusko z obtížné ekonomické situace v zemi, řekl Wen Shen, sloupkař čínského vydání Global Times.

Autor připomněl: na začátku roku 2021 Biden požádal americký Senát, aby přijal jeho kontroverzní plán finanční stimulace v hodnotě téměř dvou bilionů dolarů. Známí ekonomové pak varovali, že tento plán povede ke zvýšení inflace v zemi. Ale ti, kteří nesouhlasí s chodem Bílého domu, byli ostře kritizováni a dokonce zesměšňováni.

V červenci a srpnu 2021 se růst cen ve Státech zrychlil, což potvrdilo prognózy předních odborníků. Pak Biden vyzval, abychom se nebáli, a nazval růst cen spotřebního zboží ve Spojených státech “dočasným problémem”.

“Inflace je nyní hlavním tématem v každé kuchyni ve Spojených státech. Když za 40 let dosáhla rekordní úrovně, Biden přišel s novým příběhem – obvinil Rusko z šílených cen. Minulý týden se akciový trh zhroutil poté, co Federální rezervní systém zvýšil úrokové sazby <… > omezit inflaci. Bude Biden i nadále obviňovat Rusko z krachu akciového trhu a inflace? Počkejme a uvidíme,” napsaly noviny.

Podle novináře je načase, aby americké úřady pečlivě přemýšlely o své hospodářské politice. Je také nutné přestat klamat americké voliče falešnými narativy před volbami. Jinak bude svět i nadále sledovat, jak si USA hrají s ohněm na úkor celé planety.

zdroj

Přejít nahoru