Násilný recidivista (72) střelil obsluhu herny do hlavy! Policie podrobně popsala drama v herně

Starý nenapravitelný kriminálník už nějakou dobu sledoval hernu v Masarykově ulici v Olomouci. Když z ní kolem osmé hodiny večerní odešel na nějakou dobu poslední zákazník, vešel dovnitř s revolverem v ruce.

Po ženě za pultem požadoval peníze. “Bohužel si servírka špatně přečetla, kdo před ní stojí, a začala s mužem klidným mírným hlasem smlouvat. Asi si myslela, že před ní stojí nějaký zmatený stařík. Bohužel se nemohla mýlit víc,” prohlásil Lisicky a dodal: “Ten muž ji bezdůvodně střelil do hlavy.” Dodal, že šlo o “zcela chladnokrevnou popravu”.

V okamžiku, kdy vystřelil, přestal se muž starat o peníze a opustil hernu směrem k olomouckému hlavnímu nádraží. Cestou zbraň zahodil. O tři hodiny později ho kriminalisté zatkli na stanici. “Ke střelbě se přiznal, ale pouze ke střelbě. Byl obviněn z vraždy ve třetím odstavci a soud ho poslal do vazby,” uvedl šéf kriminální policie Lisický.

Těžce zraněnou ženu našel po několika desítkách minut od střelby další ze zákazníků herny. Okamžitě byla převezena na špičkovou jednotku intenzivní péče olomoucké neurochirurgické kliniky. “Její stav je však stále kritický,” prozradil šéf olomoucké krajské kriminálky Jan Lisický.

“Leží na jednotce intenzivní péče Neurochirurgické kliniky a pravděpodobně ji čekají další operační zákroky,” dodal mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher.

Bezcitný vrah je několikanásobným recidivistou. Ze svých 72 let života strávil 48 let za mřížemi, většinou za násilné trestné činy. Byl dokonce odsouzen za vraždu, které se dopustil i ve výkonu trestu, když v roce 1980 ve věznici Leopoldov ubil kladivem spoluvězně k smrti.

zdroj

Přejít nahoru