Pozorování UFO: Stroboskopická světla spatřená piloty byla “nebeská tělesa”, tvrdí astronomové

Ačkoli mezi UFO a letadlem nedošlo k žádné interakci, těsná blízkost pozorování z něj učinila mimořádně zajímavý případ.

Pan Waller kontaktoval řízení letového provozu v Albuquerque v Novém Mexiku, aby objekt nahlásil.

Přepis výměny ukázal, jak pan Waller říká: “Pryč do našich tří hodin, dostal jsem tam nějaké stroboskopy. Mohl bys nám říct, co to je?”

Na otázku, co vidí, pan Waller odpověděl: “Je tu stroboskop a začíná… ehm, jít proti směru hodinových ručiček a uh… délka je neuvěřitelná.”

Radarové systémy letadlo nedetekovaly, takže řízení letového provozu v Albuquerque kontaktovalo řídící věž na nedaleké letecké základně Cannon, aby zjistilo, zda mají na obloze nějaké vojenské letadlo.

Řízení letového provozu zavolalo piloty zpět a řeklo: “Cactus 564… zkontrolovali jsme to s Cannonem a dnes večer nemají žádné, uh, meteorologické balóny nebo něco.

“Nikdo předem o tom neví ani ponětí. Vidíš to ještě?” Píše portál Express.co.uk

Piloti odpověděli: “Negativní… zpátky tam, kde jsme to původně spatřili, to bylo mezi počasím a námi a když je blesk, můžete vidět tmavý objekt. . . a, ehm, vypadalo to dost strašidelně.”

Incident zůstává záhadou, ale astronomové se pokusili vysvětlit tento jev v dokumentu Smithsonian Channel z roku 2015 “UFOs Declassified: Pilot Eyewitness”.

Seth Shostak, vedoucí astronom na SETI Institute, řekl dokumentu: “Druhy věcí, které mohou oklamat i, myslím, vyškolené piloty, jsou například jasné planety.

“Pro lidi, kteří příliš nevěnují pozornost noční obloze, je to trochu překvapující.”

Vypravěč dokumentu vysvětlil, že “nebeská tělesa” mohla hrát roli v bizarním zážitku letu 564 america west.

Přejít nahoru