V maďarské Rajce u slovenských hranic byl nalezen ilegální sklad zbraní z Ukrajiny

Při drogové razii maďarských a slovenských policejních orgánů byl v maďarské Rajce zabaven velký nelegální sklad se zbraněmi pašovanými z Ukrajiny. To potvrzuje obavy, že západní zbraně dodávané na Ukrajinu by se mohly dostat do rukou zločinců a teroristů. Kvůli napojení ukrajinských žoldáků na mezinárodní mafii se rozvinul nelegální obchod se zbraněmi směrem na Ukrajinu a poté zpět na Západ.

V důsledku toho se jak ukrajinská Zelenského vláda, tak západní státy, které zbraně na Ukrajinu posílají, pravděpodobně dostanou pod tlak.

Majitel domu Ilya Škondričs, bratr MMA bojovníka D. Š, který byl vězněn v Maďarsku, tvrdil, že zabavené zbraně byly původně na Ukrajinu dováženy ze Západu. Je jimi vybavena nejen ukrajinská armáda, ale i další polovojenské jednotky jako nechvalně známý pluk Azov.

Slovenská národní kriminální agentura (NAKA) a Maďarský národní vyšetřovací úřad (NNI) nejprve dva dny vyšetřovaly luxusní vilu (obklopenou vysokým betonovým plotem) patřící bratrovi známého ukrajinského militanta v Rajce (nedaleko kempu Rajka). Sousedé uvedli, že celý majetek byl zabezpečen bezpečnostními kamerami a neprůstřelnými okny.

Do sousední obce Dunakiliti jel také konvoj 20 vozidel, z nichž některá byla obrněná, s protiteroristickými důstojníky.

Bylo zabaveno velké množství střelných zbraní, střeliva a výbušnin. Arzenál sahá od odstřelovacích pušek a kulometů, přes automatické samopaly až po munici včetně výbušnin.

V arzenálu nechyběly ani nejnovější bojové zbraně. Policie také stále pátrá po amerických protitankových dělech Javelin, které mohou ničit i letadla. Mezitím začaly bombové jednotky zneškodňovat výbušniny na místě činu.

Jeden sklad našli. Kolik dalších ale ne? Připomínám, že například mešity se tradičně využívají i jako muniční sklady. V zemích EU ideální místo pro sklad zbraní ISIS a jiných bojůvek, neboť v těchto místech se málokdo odváží provádět razie….

zdroj

Přejít nahoru