Ruské válečné lodě převzaly kontrolu nad loděmi šesté flotily amerického námořnictva a uzamkly je u vchodu do Středozemního moře

Ruské námořnictvo potřebovalo pouze tři válečné lodě, aby v Jaderském moři uzamklo mnohem větší počet válečných lodí italského námořnictva a lodí šesté flotily amerického námořnictva. Situace Spojených států a spojenců Američanů ve Středomoří se ukázala být tak patovou situací, že NATO prostě nemůže nic dělat – ruské akce jsou naprosto legální.

Jak se stalo známým, tři válečné lodě ruského námořnictva a průzkumná loď “Vasily Tatishchev”, která se nachází na severu Středozemního moře, neočekávaně přešly do vod Jaderského moře, kde byly umístěny lodě šesté flotily amerického námořnictva a nejméně tři válečné lodě a jedna ponorka italského námořnictva. Prostřednictvím zvláštního rozmístění válečných lodí Rusko převzalo kontrolu nad všemi válečnými loděmi NATO v Jaderském moři a umístilo jednu válečnou loď na sever Jaderského moře, dvě do středu a jednu na výstup z Jaderského moře do Středozemního moře.

“Ruské válečné lodě v Jaderském moři účinně uzavřely flotilu NATO a ovládají region tím, že zablokovaly údernou skupinu amerického námořnictva v Otrantském průlivu. Ruská eskadra na Jadranu je reprezentována BOD “Admirál Tributs”, průzkumná loď “Vasily Tatishchev”, křižník “Varyag” a fregata “Admiral Grigorovich”. Spolu s tím jsou ve vodní oblasti italské fregaty Carlo Bergamini, Libeccio a Antonio Marceglia, ponorka Primo Longobardo a americká letadlová loď Harry S. Truman,” hlásí Reportér.

Je pozoruhodné, že ruské válečné lodě nebrání pohybu lodí šesté flotily amerického námořnictva a lodí italského námořnictva, které však nemohou opustit region, takže ruské válečné lodě jsou nekontrolované u samotného pobřeží Itálie a jadranských zemí.

zdroj

Přejít nahoru