Do slovenského parlamentu přišel Rus, aby lidem řekl: “Rusko je zlá, fašistická země a já jsem pro svobodnou Ukrajinu. A pak to přišlo

Muž, který na videu údajně pochází z Ruska, tvrdí, že má zcela opačný názor než oni a že Rusko považuje za fašistickou a zlou zemi. Aktivisté jsou zjevně proruští a dostali se s ním do slovního konfliktu.

K problému se na sociálních sítích vyjádřila také Policie Slovenské republiky.

“Krátce po invazi na Ukrajinu označila Ruská federace Slovenskou republiku za svého nepřítele. Podle toho s ním také zachází. Slovensko je každodenním terčem prokremelské propagandy, která se snaží ovlivnit veřejné mínění a demokratické zřízení v naší zemi. Nejsme přímým účastníkem války na Ukrajině, ale jsme součástí hybridní války – války, která probíhá v 21. století v online prostoru.

Podle několika studií patří Slovensko spolu s Bulharskem k nejhorším zemím v Evropské unii, pokud jde o počet lidí věřících dezinformacím. Ruští propagandisté jsou si toho dobře vědomi a snaží se tuto část obyvatelstva využít pro své cíle.

Někdy bohužel může dojít k absurdním situacím, kdy lidé ovlivnění dezinformacemi neuvěří ani občanovi Ruské federace, i když sami v této zemi nikdy nebyli.” uvádí policie.

zdroj: magazin1.sk

Přejít nahoru