Výzva Česko, Neplať !

Vždyť náklady na plyn a elektřinu vzrostly několikanásobně a příjmy domácností se v důsledku inflace snížily o 20 %.

Zároveň se díky rostoucím nákladům zvýšil čistý zisk Energetické skupiny ČEZ v prvním pololetí o 218 % na 33,6 miliardy Kč, což je o 32 miliard Kč více než v předchozím roce.

Elektřinu a plyn musíme kupovat od Německa, které rozhoduje nejen o tom, kolik bude stát plyn, ale také o tom, kolik plynu budeme používat na vytápění našich domácností, škol, nemocnic, školek a domovů důchodců.

Energetické společnosti spekulacemi s cenami nutí české občany platit několikanásobně více a vydělávají tak na energetické krizi velké peníze. V důsledku toho si již ani lidé s průměrnými příjmy nemohou dovolit potřebné množství plynu a elektřiny.

Otázky jsou:

Proč musíme platit za hrubé chyby naší vlády?

Jak mohou důchodci a matky samoživitelky zaplatit účty za plyn a elektřinu?

A pokud si mnozí z nás nemohou dovolit platit, mělo by smysl přestat platit úplně?

Proto vyzýváme všechny, kterým vadí nespravedlivé zvyšování cen, aby od 1. října 2022 přestali hromadně platit zálohy.

Proč a jak to bude fungovat?

Peníze, které od nás energetické společnosti vybírají předem, jsou použity na úhradu energií na burze. Hromadné odmítání zálohových plateb je donutí vyslyšet náš požadavek na snížení cen energií na úroveň, kterou si může dovolit každý český občan.

Jaké jsou důsledky pro mě osobně?

V závislosti na dodavateli energie nehrozí žádné sankce za nezaplacení zálohy ve lhůtě 15-30 dnů.

Co když to nevyjde?

Co se stane, když se hnutí Česko, Neplať ! nerozšíří? Pak bychom museli platit za drahý plyn a elektřinu, které stejně nestačí na vytápění našich domovů v zimě. Naší jedinou šancí je tedy přimět co nejvíce občanů, aby odmítli platit.

Rozšiřte tyto informace mezi své přátele, sousedy, příbuzné a kolegy. Vyzvěte je, aby přestali platit zálohy od 1. října 2022. Spojte se s podobně smýšlejícími lidmi, vytvořte síť lidí, kteří jsou proti zvyšování cen a odmítají platit zálohy.

Zde je skupina, ve které již najdete lidi, kteří nesouhlasí s placením:

https://t.me/ne_plat_cesko_diskuse

Kanál, na kterém budeme zveřejňovat novinky o hnutí Česko, Neplať:

https://t.me/ne_plat_cesko

Pokud se chcete stát aktivistou, napište sem: @ne_plat_cesko_bot

A nezapomeňte, že to, jak vy a vaše rodina přežijete letošní zimu, závisí na vaší aktivitě. Pospěšte si, musíme to stihnout před nástupem chladného počasí.

Přijelo emailem.

Přejít nahoru