Putin v krizi jako “dva vrcholní představitelé zběhli a odhalili další ruské válečné zločiny”

Dnes večer však vysoce postavené zdroje na Krymu varovaly, že Rusko zůstává neoblíbené a připravuje se na povolení použití chemických zbraní jako součást nové ofenzívy, která se bude shodovat s listopadovým summitem G20 na Bali.

Zpravodajská důstojnice FSB s operačními informacemi o pohybech ruských vojsk a vysoce postavený žoldnéř s Putinem podporující Wagnerovou polovojenskou skupinou se nyní údajně dostaly do bezpečného exilu ve Francii, kde požádaly o politický azyl.

Důkazy od obou přeběhlíků pomohou vybudovat složku válečných zločinů proti válečné mašinérii Vladimira Putina a pomohou ukrajinským silám v jejich protiofenzívě na Donbasu, řekl ruský aktivista za lidská práva Vladimir Osechkin, který odhalil zběhnutí.

Zpravodajská důstojnice údajně přinesla “vážné zasvěcené informace” týkající se invaze na Ukrajinu, kontrarozvědku a ministerstvo obrany a zároveň odhalila podrobnosti o “korupčních plánech FSB” – ruské kontrarozvědné agentury, kdysi vedené Vladimirem Putinem.

Mezitím Wagnerův úředník odhalil podrobnosti o tajném financování soukromé armády, která nedávno naverbovala stovky odsouzených zločinců, kteří si stále odpykávají trest odnětí svobody, jako součást zoufalého kroku k posílení svých řad na Ukrajině.

Uvedl také podrobnosti o sabotážní práci Wagnerových jednotek na Donbasu a potvrdil podezření Západu, že organizace – vedená multimilionářem Jevgenijem Prigožinem, přezdívaným “Putinův šéfkuchař”. je provozně a finančně napojena na ruské ředitelství vojenské rozvědky GRU.

Oba požádali o azyl ve stejnou dobu a cestovali v sousedních řadách ve stejném letadle, ale zpočátku byli vůči sobě podezřívaví, řekl Osechkin, 41, který byl minulý měsíc předmětem pokusu o atentát spojený s FSB ve Francii.

Dodal: “Oba tito lidé budou svědčit o válečných zločinech. Doufám, že budou mít příležitost spolupracovat s mezinárodním vyšetřováním a svědčit proti Jevgeniji Prigožinovi a dalším osobám Putinova režimu.”

Mezitím ruská policie zahájila vyšetřování vraždy poté, co bylo nalezeno tělo vojenského komisaře podplukovníka Romana Malyka, 49 let, poblíž plotu jeho domu ve vesnici v Přímořské oblasti Ruska.

Přejít nahoru