Ukrajinský novinář: “Knock-out”. Ukrajinské síly “šetřily energií” před ohromujícím útokem na Rusy

Ukrajinské síly zasáhly Moskvu “knock-out” úderem, který viděl ruské síly rozdrcené na míle daleko. Nyní se však protiútok zpomalil – i když na některých místech stále tlačí dopředu. Ukrajinský novinář řekl Express.co.uk, jak se Kyjev připravoval na útok a pak provedl útok, který překvapil přítele i nepřítele.

Ukrajina bojuje s ruskými silami těžkou bitvu. Ačkoliv má Kyjev podporu Západu – a s ním stále lepší zbraně, zpravodajství a výcvik než ruské síly – moskevská armáda zastiňuje ukrajinskou.

Ukrajinci však obrátili své výhody proti Rusům a zdálo se, že v konfliktu nabrali na síle. Ukrajinský novinář a koordinátor Ukrajinské dobrovolnické novinářské iniciativy Mark Savčuk vyprávěl o potížích, kterým Ukrajinci čelili při přípravě útoku.

Řekl: “Musíte pochopit, že ukrajinská armáda je extrémně nedostatečně zásobena. Pro nás bylo velmi obtížné provést ofenzívu. V podstatě jsme nějakou dobu seděli tiše a šetřili naše zdroje, abychom mohli zahájit velkou ofenzívu.”

“Není to tak, že bychom neměli nic, máme velmi velkou armádu, pravděpodobně největší v Evropě v tomto bodě, ale problém je v tom, že bojujeme s ruskou armádou – která sedí na vojenském arzenálu ze studené války. Mají doslova tisíce tanků, dělostřeleckých kusů, obrněných transportérů atd.”

Přejít nahoru