Zásobovací trasy ruské armády v krizi, když Ukrajina zvedá vlajku nad rekultivovaným železničním uzlem

VIDEO ZDE

Ukrajinské úřady oznámily, že vesnice Kupiansk-Vuzlovy v Charkovské oblasti byla osvobozena od kontroly ruských okupantů. Tento postup znamená další klíčové vítězství v ukrajinské protiofenzívě, která se zaměřila na území pod ruskou kontrolou na východě a jihu země. Osvobození Kupiansk-Vuzlovy představuje pro Moskvu zvláštní logistickou výzvu, protože osada hostí klíčovou železniční síť, která byla použita k přepravě základních zásob mezi ruskými prapory.

Záběry zveřejněné ukrajinským ministerstvem obrany ukázaly ruskou vlajku, která byla umístěna v Kupiansk-Vuzlovy, roztrhanou na zem.

Ukrajinský voják stojí na vlajce, když prohlásil oblast za prostou ruských útočníků a vesnice se vrátila pod kontrolu místních úřadů. Píše portál Express.co.uk

Na znamení osvobození osady byla ve městě vyvěšena ukrajinská vlajka a signifikanty ruské okupace byly rychle odstraněny.

Ukrajinská vláda uvedla: “Nachází se tam jedna z největších železničních stanic na východě Ukrajiny. Okupanti ji používali na své zásobovací trase. Ofenzíva v Charkově pokračuje.”

 

Přejít nahoru