Šílené experimenty, které se odehrávaly v koncentračním táboře

Josef Mengele se narodil 16. března 1911. Studoval medicínu a antropologii na Mnichovské univerzitě, Vídeňské univerzitě a také na univerzitě v Bonnu. V roce 1939 vstoupil do SS a sloužil v koncentračním táboře jako člen lékařské delegace, která měla za úkol kontrolovat přicházející vězně a určovat, kdo je vhodný pro pokusy a kdo bude poslán rovnou do plynové komory.

Hitler mu dal za úkol prozkoumat možnost umělého zvýšení pravděpodobnosti, že žena porodí dvojčata, protože Hitler si byl vědom, že ztrácí mnoho vojáků a že jich bude v budoucnu potřebovat co nejvíce. A v tu chvíli se začaly dít ty nejodpornější hrůzy, které by se normálnímu člověku normálně nestaly. Podle pamětníků z koncentračního tábora Osvětim se Mengele při procházení a výběru lidí pro své pokusy zdál být velmi milý, ale opak byl pravdou. Za dveřmi jeho kanceláře se odehrávalo něco, co se ani zdaleka neblížilo těm nejbrutálnějším činům, jaké člověk zná.

DVOJČATA SIAMESE
Mengele byl fascinován jednovaječnými dvojčaty, ale mnohem více ho fascinovala siamská dvojčata. Toužil po nich tak moc, že se rozhodl vytvořit vlastní siamská dvojčata. Jak? Dvojčata uměle spojil sešitím jejich tepen. Ano, čtete správně. Sešíval děti i dospělá dvojčata, která pochopitelně neměla šanci přežít a mnohdy umírala v nesnesitelných bolestech. Při svých pokusech pochopitelně nepoužíval žádné léky proti bolesti. Jeho oběti byly vždy při plném vědomí a sledovaly, co tento šílenec provádí s jejich vlastními těly.

STERILIZAČNÍ POKUSY
Mengele si mezi vězeňkyněmi vybíral dívky, na kterých prováděl nejrůznější gynekologické pokusy. Těmto dívkám se přezdívalo Mengeleho dívky a jedním z jeho experimentů byla sterilizace, ale ne obvyklým způsobem. Na těchto dívkách vyzkoušel šokové terapie, injekce chemických látek do těla nebo ozařování magnetem.

EXPERIMENT S BARVOU OČÍ
Jak jistě všichni dobře víme ze školy, Hitler podporoval pouze árijskou rasu, což znamenalo, že člověk musel mít světlé vlasy a modré oči. Tuto ideologii sdílel i sám Mengele, který se snažil změnit původní barvu očí dětem, které neměly modré oči. Proto prováděl pokusy, při nichž dětem do očí vstřikoval nejrůznější chemikálie a sledoval, co se s jejich očima stane a zda se jejich barva očí změní na modrou.

OPERACE BEZ ANESTEZIE
Svědci, kteří koncentrační tábor přežili, uvádějí, že Mengele operoval pouze při plném vědomí. Viděli, jak někomu operoval žaludek nebo dokonce transplantoval srdce, a pacient byl při vědomí. Podle těchto lidí Mengele věřil, že vše dělá ve jménu vědy, ale podle jejich slov to byla spíše jatka.

Mengele ve své době prováděl nespočet operací a experimentů, jeden hrůznější než druhý. Zkoušel například, jak dlouho vydrží novorozenec bez jídla, jak dlouho vydrží člověk ve vroucí vodě, jak probíhá změna pohlaví u dětí nebo jaké dítě se narodí, když je mají sourozenci spolu. Ve většině případů však jeho oběti přežily jen několik dní po operaci, takže v důsledku toho nemohl nic pozorovat, a tím jen ospravedlnil své hrůzné chování.

Ti, kteří jeho mučení a pokusy přežili, byli následně posláni na pitvu. Ti, kteří měli štěstí, byli zabiti ještě před zahájením pitvy, ale někteří byli při plném vědomí i během ní. Po válce byl Mengele zajat a přihlášen do armády pod svým jménem, ale spojenci neměli tušení, o koho jde, a tak byl navzdory všem hrůzným činům, které spáchal, propuštěn. Následně přijal falešnou identitu a odcestoval do Argentiny, kde žil skromným, ale klidným životem. Zemřel v roce 1979, údajně utrpěl infarkt nebo křeče při koupání ve městě Bertioga. Lovci nacistů identifikovali jeho tělo pomocí DNA až v roce 1992.

zdroj: najky.sk.sk

Přejít nahoru