Vědci objevili identitu upíra z 19. století

V roce 1990 bylo v Griswoldu v Connecticutu vykopáno tělo neznámého muže a těm, kteří ho objevili, bylo jasné, že něco na něm bylo neobvyklé kvůli způsobu, jakým byl pohřben.

Muž byl vykopán z hrobu několik let po své smrti a poté znovu pohřben, tentokrát s hlavou a končetinami navršenými na hrudním koši, čímž vytvořil tvar kříže. V té době se věřilo, že tato neobvyklá pohřební technika zabraňuje upírům vstát ze svých hrobů a pít krev živých.

Téměř 30 let po jeho objevu zůstávala identita tohoto muže záhadou a otázka, proč byl pohřben tímto neobvyklým způsobem, zůstávala nezodpovězena. Nyní však byly provedeny nejnovější pokročilé laboratorní a bioinformatické analýzy DNA a odpovědi jsou konečně jasné. Neznámý muž je John Barber a zemřel na tuberkulózu. Píše portál Jerusalem Post.

V 19. století, když se smrtelná tuberkulóza rozšířila do šesti států, které tvoří Novou Anglii – Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island a Vermont – přišla s ní děsivá pověst. Rodiny těch, kteří byli postiženi nemocí, začaly připisovat vinu nemrtvým a říkaly, že ti, kteří zemřeli na nemoc, se vrátí z posmrtného života, aby kořistili na svých rodinách.

Někdo tam musí být aneb Záhada světelných jevů na Měsíci + VIDEO

Vesničané vykopávali těla nedávno zesnulých, exhumovali je a znovu je sestavovali do tvaru kříže. V některých případech by odstranili vnitřní orgány z těla a spálili je.

Podle rozhovoru, který history.com poskytl archeolog v důchodu Nicholas Bellatoni z roku 2019, “konzumenti ztráceli váhu, vykašlávali krev, jejich kůže se změnila na popelavou a někdy zemřela pomalou smrtí – téměř jako by z nich něco ‘vysávalo život’.”

Přejít nahoru