Putin

Ukrajinská válka je “zahřívací kouškou”, “velká se blíží” a USA zaostávají v jaderné oblasti, varuje admirál

Válka na Ukrajině je předehrou k větším vojenským výzvám pro USA v blízké budoucnosti a Amerika ztrácí svou konkurenční výhodu ve schopnostech jaderných zbraní, varoval šéf amerického strategického velení admirál Charles Richard ve středu v projevu na výročním sympoziu a aktualizaci průmyslu Ligy námořních ponorek 2022, informovalo americké ministerstvo obrany.

“Tato ukrajinská krize, ve které se právě nacházíme, je jen zahřívací koupal,” řekl Richard. “Ta velká přichází. A nebude to dlouho trvat, než budeme testováni způsobem, jakým jsme dlouho testováni nebyli.”

Richard varoval, že USA ztrácejí své jaderné odstrašení proti konkurentům, jako je Čína a Rusko.

Tohle válka! Rusko vyšetřuje napojení americké právní firmy na demontáž Koněva na základě investigativního článku deníku ARFA. Dejte si VIDEO, které usvědčuje starostu, kdyby chtěl zase lhát

“Jak hodnotím úroveň našeho odstrašení proti Číně, loď se pomalu potápí,” řekl. “Pomalu klesá, ale klesá, protože v zásadě dávají schopnosti do pole rychleji než my.”

Ve svém dokumentu o Národní obranné strategii z 27. října Pentagon také představil zoufalou situaci v jaderné rovnováze mezi USA a Ruskem a Čínou.

“Naši hlavní konkurenti pokračují v rozšiřování a diverzifikaci svých jaderných kapacit, aby zahrnovali nové a destabilizující systémy, stejně jako nejaderné kapacity, které by mohly být použity k provádění strategických útoků,” uvádí se v přezkumu jaderného postoje. “Projevili malý zájem o snížení své závislosti na jaderných zbraních. Naproti tomu Spojené státy se zaměřují na včasnou náhradu starších systémů v terénu, které se rychle blíží ke konci své životnosti.”

Čína chce do konce roku 2030 vlastnit nejméně 1 000 dodaných hlavic a Rusko má v úmyslu rozmístit 1 550 hlavic omezených smlouvou START na nosičích. Píše portál Jerusalem Post.

“Čínská lidová republika (ČLR) je celkovou výzvou pro americké obranné plánování a rostoucím faktorem při hodnocení našeho jaderného odstrašení. ČLR se pustila do ambiciózní expanze, modernizace a diverzifikace svých jaderných sil a vytvořila rodící se jadernou triádu,” uvádí se v Revizi jaderného postoje. “Rusko nadále zdůrazňuje jaderné zbraně ve své strategii, modernizuje a rozšiřuje své jaderné síly a oháněje se svými jadernými zbraněmi na podporu své revizionistické bezpečnostní politiky.”

Přejít nahoru