Pentagonu možná dojdou peníze pro Ukrajinu

Hrozící škrty v přídělech Pentagonu by mohly způsobit těžbu americké vojenské pomoci Ukrajině, včetně dělostřelectva a munice, informoval v sobotu časopis Politico s odvoláním na interní dokumenty ministerstva obrany a úředníky obeznámené s touto záležitostí.

To znamená, že ministerstvo obrany by muselo zastavit klíčové projekty, včetně pomoci Kyjevu během jeho konfliktu s Ruskem.

Michael McCord, finanční ředitel Pentagonu, byl v sobotu citován, jak řekl, že USA budou mít problémy s posíláním nové munice na Ukrajinu, protože finanční prostředky označené Kyjevem dojdou na jaře.

Ukrajina je v kinetickém boji a my jsme jejich pomocníkem č. 1 … Pokud jim dojde munice, jsou na špatném místě.

Bylo řečeno, že snížení výdajů by také mohlo zpozdit zlepšení několika hlavních zbraňových systémů, jako je houfnice M777, kterou USA dodávají ukrajinským jednotkám.

 

Mezi další potenciální nedostatky popsané v dokumentech citovaných serverem Politico patří zpoždění při nákupu bombardérů B-21 Raider s jaderným doletem a ponorek s balistickými raketami třídy Columbia.

Zpráva přichází poté, co představitelé Pentagonu varovali Kongres, že omezení financování by tentokrát bylo mimořádně škodlivé kvůli vysoké míře inflace. “Věc, která je na tomto roce jedinečná, je, že inflace se vyskytuje a je poněkud nepředvídatelná a CR vás uzamkne do úrovně financování z předchozího roku, když ceny rostou,” Tajemník letectva Frank Kendall to řekl v květnu v Senátu. Píše portál Veteranstoday.

Přejít nahoru