Zajímavé kombinace jídel, které byste měli vyzkoušet (FOTO)

Oreo sušenky a pomerančový džus
Tato podivná kombinace nemusí být chutná pro každého, ale můžete to zkusit jednou, abyste viděli, jak se vo vás mísí pikantní a sladká příchuť.
Vanilková zmrzlina a sojová omáčka
Sójová omáčka je sladká, slaná, kyselá a hořká. Když je to nad vanilkovou zmrzlinou, kontrastní chutí zvýrazní sladkost zmrzliny.
Vafle a kuře
Tato kombinace se pomalu prosazuje na seznam oblíbených jídel. Sukulentní, ale křupavé kousky kuřecího masa doplněné sirupovými vaflemi jsou léčivem na zalévání úst.
Káva a sůl
Nemusí to být nejpodivnější kombinace, protože o soli je známo, že snižuje hořkost. Když je tedy sůl přidána do kávy, je cítit, že je bohatší a robustnější bez hořké chuti.
Rybí prsty a pudink
Tato zvláštní kombinace získala popularitu poté, co se objevila na BBC „Doctor Who“ (2005–). Fanoušci série to vlastně tak milovali, že 3. dubna 2012 byl oslavován jako Fish Fingers a Custard Day. Pokud ne pro chuť, měli byste to vyzkoušet pro ducha dne.
Saláma a hrozny
Hrst chlazených hroznů s plátky salámu povede k ovocné, slané a sladké chuti, která oživí vaše chuťové buňky.
Vejce a javorový sirup
Pokud jste měli javorový sirup a francouzský toast, tato kombinace by pro vás neměla být divná. Když se teplá vejce smíchají s javorovým sirupem…Mňam
Brokolice a Cheetos
Pokud jste vždy jedli brokolici se sýrovou omáčkou, nahraďte ji omáčkou chrumkavými sýrovými Cheetos, protože ty samé chutě se vyznačují extra křupavostí a barvou.
Popcorn a M & Ms
Pokud sledujete film, vezměte kbelík popcornu a vyprázdněte do něj balíček M&M. Křupavé, sladké a slané chutě musíte vyzkoušet.
Banány a majonéza
Chuť, která není určena pro každého, protože textura může být trochu slizká a bledá, ale pro milovníky všeho sladkého a slaného, můžete to zkusit.
Zmrzlina a olivový olej
Tuto kombinaci si oblíbila restaurace New York City Otto. Trochu olivového oleje na vaší zmrzlině zvyšuje sladkost základní chuti. Zmrazené sladce také přidává další vrstvu hladkosti. Posypte mořskou solí a přidejte do kombinace další aroma.
Brie panini a mango
Neobvyklá kombinace plátek manga, karamelizované cibule a sýru dodá vašim panini skvělou směs chutí.
Avokádo a čokoláda
Při přípravě čokoládových lanýžů přidejte do misky avokáda, aby byla příjemnější. Silná chuť kakaa a hladká textura avokáda zvyšují bohatost zákusku.
Bourbon a okurková šťáva
Pokud si chcete do svého nápoje dát příjemnou dochuť, přidejte trochu nakládané šťávy do slaného kopu. Rychle také zabije spálení bourbonu a chvilku si vychutnáte pití.
Smažená rýže a kečup
Přidejte do své křupavé smažené rýže nějaký kečup z rajčat pro sladkou a slanou chuť. Kečup navíc k misce dodává zářivou barvu, díky čemuž je více reprezentativní.
Studené masové kuličky a rozpuštěná čokoláda
Pokud slanina potažená čokoládou může být oblíbeným pokrmem v USA, můžete určitě vyzkoušet i jiné neobvyklé kombinace, jako jsou masové kuličky a čokoláda.
Sýr a želé
Nahraďte džem a máslo sýrem a želé, protože tato kombinace může být docela návyková. Nastříkejte roztavený sýr a chlazené želé na několik plátků chleba a užijte si občerstvení.
Hranolky a zmrzlina
Možná jste to někdy udělali – namočte si hranolky do zmrzliny. Sladká chuť zmrzliny dokonale ladí s křupavou slaností hranolků, aby vám poskytla občerstvení, které stojí za to.
Arašídové máslo a slanina
Hnědá krémová chuť arašídového másla překvapivě doplňuje slanou chuť slaniny.

Tip redakce: Vyzkoušejte například i paštikový chleba nebo chleba ve vajíčku s šálkem mléka.

(ČA, foto: Getty Images)

Přejít nahoru