Veřejnoprávní televize si do vysílání “Vánoční klasiky” pozvala muslimku Camillu Hamid, která dorazila v závoji a bezelstně přiznala, že Vánoce neslaví

Televize si do vysílání o pečení “Vánoční klasiky” pozvala muslimku Camillu Hamid, která dorazila v závoji a bezelstně přiznala, že Vánoce neslaví. Je to jakoby si islámská televize v Saudské Arábii pozvala během pořadu o Ramadánu mladého mormona, který by jen tak mimochodem řekl, že on Ramadán neslaví.

Konečně tím se netajil ani moderátor Anders Pihlblad, který během pořadu nenechal nikoho na pochybách, když k Hamid prohlásil:

Proč ji tedy do pořadu vůbec zvali? To napověděl další průběh, kdy Hamid sdělila, že ačkoliv Vánoce neslaví, baví ji světelná výzdoba a vaření, k čemuž se připojil Anders, který významně doplnil, že jednotlivé kultury si mohou od sebe “půjčovat”. Co si ale Hamid z našich Vánoc vezme, když je neslaví, a příprava vánočních pokrmů by mohla být v jejím náboženství brána jako rouhání, za což je v některých zemích i trest smrti, není jasné.

Televizní pořad se tak pokusil oslavit multikulturalismus, ale když tomu člověk nahlédne pod pokličku, zjistí, že je to zase jednom jednostranné. Článek vyšel před rokem.

(euportal.cz, foto: Youtube)

Přejít nahoru