Zničí se Amerika sama zevnitř? Podívejte se na ty záběry z ulic

Začněme všudypřítomnou a rostoucí závislostí na nelegálních drogách. Připomeňte si tuto skutečnost – za jeden rok (únor 2021 až únor 2022) zemřelo na předávkování fentanylem téměř dvakrát více Američanů než ve Vietnamu za 20 let války (1955 až 1975).

Podle odhadů Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) zemřelo v USA v období od února 2021 do února 2022 na předávkování drogami více než 108 000 lidí. Více než 70 % z nich se týkalo fentanylu a dalších syntetických opioidů.

Podle prvních údajů jich v posledním roce (únor 2022 až únor 2023) zemřelo více. To jsou ohromující čísla. Když se dozvíte, že za posledních dvacet let zemřelo na předávkování fentanylem více než milion Američanů, začnete chápat závažnost této hrozby. To je více než dvakrát tolik, než kolik jich USA ztratily za druhé světové války. A jaká je domácí reakce? Velké zívnutí.

Vzpomínáte si na rozruch, když Donald Trump označil některé cizí země za “díry”? Mnoho největších amerických měst si tento titul zaslouží. Varování – doufám, že při sledování těchto filmů nejíte, mohlo by se vám udělat špatně. Tady je San Francisco:

Philadelphie:

https://youtu.be/YB6gwOBClwE

Washington:

 

zdroj: Plenum.sk

Přejít nahoru