Vědci jsou v koncích: Toto jsou milióny let staré koleje, zřejmě od aut

[K]dyby nález, který svědčí o tom, že na planeta Zemi se objevily první automobily před miliony let, oznámili „britští vědci“, možná byste si tohoto příběhu ani nepovšimli. Nicméně toto senzační prohlášení bylo učiněno naším krajanem – ředitelem Vědeckého centra pro základní výzkum v oblasti přírodních věd, kandidátem geologických-mineralogické vědy, Alexandrem Koltypinem. Podle něj existovaly na světě inteligentní bytosti, které měly před 5 nebo 10 miliony let cestovat po planetě na jakýchsi autech (vozidlech). A důkazy natolik paradoxního tvrzení hojně najdeme v Turecku.

V letošním roce – jak se píše na portálu „AvtoVzglyad“ – skupina čtyř ruských výzkumníků prozkoumala archeologická naleziště nacházejí se ve středním Turecku – na východním okraji Central Anatolia, – říká Alexander. – Pro tuto cestu jsme si vzali auto na letišti v Ankaře. Po chvíli jsme se dostali do jedné z nejodlehlejších míst naší cesty – frygického údolí. Jednou, když jsme pronikli dále od základny do území s cílem zkoumat skalní útvary v blízkosti města Dodger, rozhodli jsme se pokračovat na cestě do nejbližší vesnice, kde začíná asfaltová silnice. Zpočátku bylo všechno v pořádku.

Nicméně s každým stem metrů od základny byla cesta stále horší a horší a její koleje – hlubší a hlubší. Postupně se cesta rozvětlovala, zatímco na stranách se objevovaly nové koleje. Všechny koleje byly tak hluboké, že jezdit v nich v běžném automobilu (Fiat Linea) bylo nemožné.

Při zkoumání možnosti objížďky, jsme vystoupili z auta… a otevřeli ústa překvapením. Koleje této i sousedních „silnic“ byly zkamenělé stopy kol v kamenných skalách. Soudě podle všech indicií – vyrovnání povrchu. A tyto kamenné prostory byly pokryty stopami kol, která zde projely před miliony let.

Miliony? Ale podle obvyklé verze byla kola vynalezena člověkem teprve před několika tisíci lety…

Vždyť řeč není o lidské rase…

– Tvoří vámi objevené stopy systém prehistorických silnic?

– Narazili jsme na obrovské prázdné území – desítky kilometrů dlouhé a deset kilometrů široké, plné takových stop. Ale nevšiml jsem si žádného systému. Nicméně je vzdálenost mezi dvěma sousedními stopami všude stejná a je v souladu se současnými dráhami automobilů.

Maximální hloubka vyjeté koleje dosahuje jeden metr. Na bočních stěnách v nejhlubších místech jsou viditelné vodorovné škrábance, zdá se, že jsou ponechány vystupující konce náprav, na kterých byla kola starověkých vozidel připevněna. Oblastí s takovými značkami jsme našli mnoho.

Můžeme předpokládat, že starodávná kola kočárů, jela v tu dobu po jakémsi tvárném – snad jen navlhlém povrchu a protlačili do něj svou hmotností hluboké vyjeté koleje. A pak povrch postupně zkameněl a zachoval dodnes všechny otisky. Takové případy jsou dobře známé geologům, například „přirozené uchovávání“ stop dinosaurů.

„Kolejové“ pole byl pro mě naprosto nečekaný nález. V adresáři v průvodcích neexistuje ani zmínka o tomto fenoménu. Jen pár zdrojů, které byly nalezeny: zprávy o činnosti nějakého turecké postgraduálního studenta a jednoho výzkumného pracovníka – Turka anglickém původu. Oba nazývají vyjeté koleje „stopy vozíku.“.

Nicméně, můj kolega Andrej Kuzněcov po pečlivém studiu těchto kolejí dospěl k jednoznačnému závěru, že nemají žádný vztah k vozíkům. Vždyť mezi kolejemi nejsou žádné otisky – vyhloubené drážky nohou zvířat nebo lidí. Důkladně jsme je hledali, ale nikdy nenašli.

Takže nejspíš bychom měli mluvit o nějakých vozidel nebo čtyřkolkách. Koleje se někdy vzájemně kříží a na některých místech jsou jedny koleje hlubší a kříží ty, které jsou mělčí.

Poté, co jsme několik fotek z unikátních oblastí umístili na internet na forum, někteří zvídaví návštěvníci vyslovili své argumenty ve prospěch předpokladu, že hnací sila se v těchto vozidel přenášela na karoserii a nikoli na kola.

[well type=””]
Našel se dokonce i člověk, který uveřejnil na internetu konkrétní variantu takového hnacího mechanismu. Jiní analytici podle charakteru stop, které zůstaly po otáčení, dospěli k závěru, že s největší pravděpodobností vozidla byla šesti nebo osmikolová, s průměrem kol asi jeden metr.
[/well]

Vzhled vyjeté koleje nevyvolává pochybnosti o jejich dávnověkosti: povrch v některých místech byl silně zvětralý, někde jsou viditelné praskliny, mineralizované pukliny, dobře viditelné sekundární změny…. Věk těchto kolejí určených pomocí stáří polohami tufů a vulkanických hornin, které tvoří plochu: nejméně 12 milionů let.

– To je tak jasné?

– Skutečnost, že způsob stanovení absolutního věku sopečných hornin, je dobře propracován. Proto mohu říci s jistotou, jako geolog, že nám neznámá předpotopní vozidla cestovala ve středním Turecku před 12-14 miliony let.

Oblast, kde se nalézá plocha s úžasnými stopami aut, je řídce obydlená. Nachází se tam jen pár vesnic, z nichž největší je Gazligol. Ale zcela navštěvovanými tato místa nazvat nelze…

Archeologové, vyhýbejte se tomuto tématu. Koneckonců tento fakt porušuje všechny klasické teorie. Mimochodem, moji kolegové zjistili, že podobné pole s kamennými vyjetými kolejemi je v Kappadokii, která je vzdálená odsus asi 200 kilometrů.

– Takže si myslíte, že ve velmi, velmi dávné době na planetě existovaly inteligentní bytosti, které používaly jimi zhotovené „pra-auta“?

– Myslím, že v tomto případě jsme se setkali se stopami civilizace, která existovala před stvořením klasického světa. Pravděpodobně nositely této pra-civilizace byly bytosti docela podobné současným lidem. V legendách mnoha národů, se říká, že kdysi existoval na této planetě druhý svět, který byl zničen strašlivou katastrofou. O těchto „supervzdálených“ dobách existují důkazy v náboženské literatuře.

Například v Novém zákoně je zmíněna historie předpotopní Země. A Korán říká, že před stvořením byla země obsazena nějakými džiny. Ve skutečnosti jsme našli stopy prehistorických vozidel cestujících po Zemi před miliony let – jen jeden z argumentů ve prospěch revize hranic, které stanovují obecně přijatou historii Země.

[well type=””]
Pokud chceme, můžeme na naší planetě vidět velké množství artefaktů, které potvrzují existenci velmi dávných civilizací datujících se stovky tisíc a miliony let zpět.
[/well]

[buttongroup][button style=”btn-default btn-lg” type=”button” title=”Zdroj:” ]
[button style=”btn-link btn-lg” type=”link” target=”true” link=”http://www.suenee.cz/turecko-miliony-let-stare-koleje-zrejme-od-aut” title=”Suenee.cz” ]
[/buttongroup]

Přejít nahoru