Astronaut Willams vyfotil na zemské oběžné dráze něco, co tam nepatří

Její členové teď na tiskové konferenci v Hvězdném městečku informovali o podivných jevech, které pozorovali během svých cest do vesmíru. Jedním z nich je americký astronaut Jeffrey Nels Williams, který na ISS pobýval už v roce 2006. Tehdy pořídil opravdu unikátní snímky a na dotaz, co to vlastně viděl, Williams odpověděl:

„Na internetu o tom koluje množství dohadů. Před několika lety jsem dostal odkaz na dokumentární film, ve kterém sedím v modulu Cupola, a natáčím údajné mimozemšťany. Mohu vás ujistit, že na stanici se děje řada podivných věcí, ale všechny se dají rozumně vysvětlit.“ Zjednodušeně řečeno: astronaut popřel, že by nějaké mimozemšťany viděl. Jenže na záběrech, které pořídil, jakési mimozemské plavidlo opravdu je. K tématu UFO se vyjádřil i Williamsův ruský kolega Oleg Skripočka:

„S radostí se s vámi podělím o své dojmy z posledního letu na ISS,“ řekl. „Za jedné krásné měsíční noci jsem z paluby stanice pozoroval nad Zemí velice jasnou a světlou skvrnu o velikosti několika desítek kilometrů. Nejdřív jsem si řekl: tak tohle je ten historický moment, kdy vidím projevy mimozemské inteligence. Ale pak jsme si s posádkou udělali brainstorming a spolu s dalšími odborníky jsme dospěli k závěru, že to je jen odraze Měsíce v zemské atmosféře.“

Neboli další falešný poplach. Ale kdo ví… O Williamsovi, který na ISS letí už počtvrté, je známo, že ve vesmíru rád fotografuje. A z toho, co koluje po internetu, je zřejmé, že se to na naší oběžné dráze podivnými úkazy jen hemží.

(zdroj: procproto.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru