Student snědl nudle svého spolubydlícího… A přišel o všechny končetiny! Děsivé, co to způsobilo

Kluci nechali kuřecí nudličky přes noc v lednici a student si na nich druhý den pochutnal, informuje LADbible. Během 24 hodin byl bez končetin.

Studentovi se krátce po snědení jídla začalo dělat špatně. Podle lékařské zprávy měl pacient velmi vysokou teplotu, puls 166 tepů za minutu a musel být uspán. Nebyly u něj známy žádné alergie. Pacientovi bylo tak zle, že ho vrtulník přepravil do jiné nemocnice k dalšímu ošetření na jednotku intenzivní péče.

“Pacientovi se dařilo dobře až do 20 hodin před přijetím, kdy se zhoršily bolesti břicha a nevolnost po konzumaci zbytků jídla z restaurace. Pět hodin před přijetím se objevilo fialové zbarvení kůže a přítel odvezl pacienta na pohotovostní oddělení jiné nemocnice k vyšetření,” uvádí se ve zprávě.

Závažné příznaky, kterými trpěl, se zdají být pravděpodobně agresivní bakteriální infekcí. Selhaly mu ledviny a začala se mu srážet krev. To vše za méně než 24 hodin poté, co snědl jídlo. Poté, co dostali výsledky krevních testů z předchozí nemocnice, zjistili, že má v krvi bakterii Neisseria meningitidis.

Jeho imunitní systém začal reagovat, jak vysvětlil doktor Bernard. “Je to něco jako říznutí do kůže – krvácení se nakonec zastaví kvůli krevní sraženině, pak oblast kolem rány oteče, protože se tam rozšíří cévy. Ale když jsou v krvi přítomny bakterie, rozšíří se cévy celého těla, pak klesne krevní tlak, což brání přístupu kyslíku k orgánům. Všude se začnou tvořit malé sraženiny, které uvíznou v malých cévách a blokují průtok krve. Když mu prochladnou ruce a nohy, chybí jim kyslík.”

To znamená, že tkáň, která není prokrvená, začne odumírat. A než se student stabilizuje, tkáň v prstech se mu rozvine do gangrény a stejně tak i nohy – až k chodidlům. Museli mu amputovat části všech deseti prstů a provést oboustranné amputace pod koleny.

Je známo, že bakterie, která se dostala do jeho jídla, se šíří slinami, což je v tomto případě zajímavé, protože studentův spolubydlící zvracel poté, co večer předtím snědl nějaké jídlo. Zbytky tohoto jídla následně nevědomky snědl dotyčný student.

Více info zde

Přejít nahoru