Ruský plukovník: Ruská armáda je na pokraji katastrofy, 50 procent vybavení je nepoužitelných

Exkluzivně: Bývalý podplukovník pro Express.co.uk řekl, že Putinova armáda nemá šanci vyhrát válku proti tomu, co nyní považuje za nejsilnější profesionální armádu v Evropě.

Bývalý ruský podplukovník odhalil šokující rozsah úpadku a korupce uvnitř Putinovy armády a předpověděl, že směřuje k porážce.

Pochválil také ukrajinského vojenského šéfa generála Valerii Zalužnyjovou a řekl, že jeho armáda bojuje “desetkrát inteligentněji” než Rusové.

Ukrajina zahájila dlouho očekávanou protiofenzívu v červnu a v současné době bojuje na třech frontách.

Na východě se kyjevská armáda pokouší obklíčit ruské jednotky a žoldnéře v Bachmutu. Tam, kde se Doněcká oblast setkává se Záporoží, Ukrajinci také postupně postupují na jih od města Velyka Novosilka.

Bývalý podplukovník, který sloužil 2 roky v Afghánistánu u 58. automobilové brigády, Express.co.uk řekl: “Obrovské počty obětí, které jsou 10krát větší než ty, které utrpěly v Afghánistánu, vám říkají, že ruská armáda bojuje jako.

“Valerij Zalužnyj se chová 10krát inteligentněji než Gerasimov (šéf ruské armády).

“Snaží se zachránit životy svých mužů, což je nejdůležitější. Tleskám mu za to, že neobětoval své vojáky v šílených útocích a že jednal postupně a správně.”

Připustil, že ukrajinská armáda bude potřebovat stíhačky jako F16 a dálkové dělostřelectvo, než bude moci dosáhnout významného postupu přes silně opevněné ruské obranné linie.

Pak však pokračoval odhalením rozkladu a ochromující nefunkčnosti Putinovy armády, o které věří, že ji odsoudí k porážce.

 

Přejít nahoru