Elitní jednotka odstřelovačů má na kontě 524 zabitých nepřátel! Rusy pronásledují “Bakhmutovi duchové”

Ukrajinské síly se snaží znovu dobýt město Bachmut. V rámci tohoto plánu v noci operují elitní jednotky nazvané “Duchové Bachmutu”, uvádí BBC.

Jejich velitelem je muž zvaný Duch. Jejich základna se nachází na okraji města. “Můj volací znak je Duch. Když jsme začali terorizovat Bakhmut, dostali jsme jméno Duchové Bakhmutu,” řekl velitel elitní jednotky, uvádí stcity.sk.

Základna jednotky je již na dostřel ruského dělostřelectva. Duchové se ani nezachvěli, když poblíž dopadl granát. “Dělostřelectvo lidi vždycky zneklidní,” řekl. “Před dělostřelectvem se můžete schovat, ale před odstřelovačem ne.”

Duchové jsou tým zhruba 20 vojáků, kteří v Bachmutu působí už půl roku. Často loví vysoce hodnotné cíle. Novinář se Ghosta zeptal, kolik lidí jeho tým zabil. “Máme potvrzený počet 524, 76 jsem jich zabil já,” odpověděl.

Ne každý si však vede statistiky. Kuzja, odstřelovač pro tuto noc, řekl: “Není nic, na co bychom mohli být hrdí. My nezabíjíme lidi, my zneškodňujeme nepřítele.” Před válkou pracoval v továrně. Řekl, že nikdy neměl rád zbraně, ale cítil, že musí bránit svou zemi.

“Každá mise je nebezpečná, když uděláme chybu, nepřítel nás může zasáhnout. Samozřejmě že se bojím, jen blázen by se nebál,” řekl Kuzja.

Přejít nahoru