Populační kolaps “je dobrý pro planetu”, vysvětluje poradkyně WEF profesorka Sarah Harperová

Pamatujete si, jak se vylidňování nazývalo pravicovou konspirační teorií? Věci se změnily a “populační kolaps”, který již nelze popírat, je pro nás nyní dobrý!

Telegraph vybral dokonalého posla, který by nám sdělil nový způsob, jakým bychom měli přemýšlet o poklesu populace. Vysoce postavený poradce WEF nám říká:

Oxfordská profesorka Sarah Harperová je velmi důležitá osoba. Článek v Telegraphu, který uvádí její pověření, zapomněl zmínit, že slouží v Radě pro globální agendu pro stárnoucí společnosti Světového ekonomického fóra.

Profesorka Harperová je nadšená nedávným poklesem plodnosti:

Profesorka Harperová řekla Telegraphu: “Myslím, že je dobrá věc, že země světa s vysokými příjmy a vysokou spotřebou snižují počet dětí, které mají. Jsem v tom docela pozitivní.”

AkademiČka uvedla, že klesající porodnost v bohatých zemích by pomohla řešit “obecnou nadměrnou spotřebu, kterou v současné době máme”, což má negativní dopad na planetu.

A co je nejdůležitější, pokles porodnosti přinese snížení emisí CO2 z bohatých zemí, zdůrazňuje profesorka Harperová:

Výzkum zjistil, že bohaté země mají tendenci mít mnohem větší uhlíkovou stopu než chudší země, protože bohatí lidé si mohou dovolit kupovat více zboží, více cestovat a dělat další činnosti, které vytvářejí emise.

Emise uhlíku ze zemí s vysokými příjmy byly v roce 29 2020krát vyšší než země s nízkými příjmy v přepočtu na obyvatele, ukazují údaje Světové banky.

zdroj

Přejít nahoru