Je v Bibli tajný kód, který předpovídá budoucnost?

Matematický výzkum odhalil v biblických verších skrytá poselství, která předpovídají budoucnost. Na toto téma byla vydána celá kniha s názvem Tajný kód Bible. Základem knihy byl výzkum profesora Eliyahua Ripse z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě, který metodou přeskakování písmen hledal v textu šifry. Díky statistickým výpočtům byl později vytvořen program, který byl schopen sám vyhledávat zmíněné šifry, uvádí hermandadblanca.org.

Jak již bylo zmíněno, knihu Tajný kód Bible napsal newyorský novinář Michael Drosnin. Kniha odhaluje způsob identifikace šifry v posvátné knize, konkrétně v hebrejské verzi prvních pěti knih Starého zákona. Na základě statistických výpočtů byl vytvořen počítačový program, který dokáže vyhledat slova ve všech směrech.

Čtěte také: Tajemství Bible: tyto tři věci v nebi určitě nebudou

Když zmíněný program najde první klíčové slovo, provede podrobné vyhledávání v okolních slovech textu. Touto metodou nenajde příbuzná slova, ale rovnou smysluplné věty. Výsledkem jsou proroctví, z nichž některá se již naplnila.

Podle Drosninovy knihy jsou šifry velmi jednoduché, protože označují jména, data a události, jako je holocaust, válka nebo velké vraždy. Když například systém rozluštil slova “přistání na Měsíci”, objevila se poblíž slova “kosmická loď” a “Apollo 11”.

“1939”, rok zahájení druhé světové války, se objevil vedle slov “světová válka” a “druhá světová válka”. Hitler”, “nacistická”. Dalším splněným proroctvím byl atentát na Kennedyho.

Přejít nahoru