Orbán: Násilí migrantů překročilo RUBIKON!

Maďarský premiér Viktor Orbán prohlásil, že násilí migrantů “překročilo Rubikon” a jeho vláda se odmítne podřídit diktátu EU, aby do jeho země přišlo více migrantů, píše Breitbart. Podle slovenské policejní facebookové stránky Hoaxy a hoaxy jsou však zmínky o násilí migrantů naprosté bludy, dezinformace a hoaxy.

Nejnovější migrační pakt EU – Boj mezi Bruselem a Budapeští se vyostřuje

Viktor Orbán na začátku podzimního zasedání maďarského parlamentu varoval, že boj mezi Bruselem a Budapeští se v nadcházejících týdnech pravděpodobně “vyostří” kvůli nejnovějšímu migračnímu paktu EU, který prošel přes námitky vlád v Maďarsku a Polsku. Podle podmínek paktu budou členské státy nuceny přijímat nelegální migranty, kteří vstoupili do jiných zemí v rámci EU, nebo budou čelit pokutám ve výši 20 000 eur za každého odmítnutého migranta.

Maďarský lídr uvedl, že to představuje snahu Bruselu “hodit nám dohodu o migrantech do chřtánu” před volbami do Evropského parlamentu, které se uskuteční příští rok.

Uvedl, že namísto prosazování migračních kvót by se EU měla raději zaměřit na “ploty a hraniční kontroly”, a dodal, že migrační krize nebude vyřešena, dokud “Brusel nepřijme, že nikdo nesmí vstoupit do EU bez schválené žádosti a uděleného povolení ke vstupu”.

Orbán poznamenal, že smlouva o přistoupení Maďarska k EU “neobsahuje ani slovo o povinném přijímání migrantů, migračních kvótách nebo migračních ghettech a my nic takového nemůžeme dodatečně schválit”.

Premiér dále tvrdí, že maďarské orgány zabránily nelegálnímu překročení hranic přibližně 128 000 migrantů. Orbán uvedl, že útoky migrantů na pohraničníky se staly každodenním jevem a že v letošním roce došlo ke 168 “vážným útokům”.

Dokonce i Brusel začal uznávat nejednoznačnou povahu migrační krize, když šéf diplomacie EU Josep Borell o víkendu prohlásil, že imigrace může sloužit jako “rozkladná síla”, která nakonec zničí EU.

Ačkoli maďarský premiér Orbán hovoří o překročení Rubikonu, pokud jde o násilí ze strany migrantů, slovenská policejní webová stránka Hoaxy a hoaxy považuje všechny takové zvěsti za hoaxy.

“I když nás naše mysl svádí ke zkreslování, pamatujme na 2 fakta:

1. Nezaznamenali jsme žádný trestný čin spáchaný uprchlíky procházejícími Slovenskem.

2. Uprchlíci na Slovensku zůstat nechtějí. V naprosté většině případů míří dál na Západ, kam často cestují za rodinou, která tam již žije,” připomínají muži zákona Slovákům na sociální síti.

zdroj

Přejít nahoru